1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. BOTAŞ ve TKDK’den sosyal sorumluluk alanında iş birliği

BOTAŞ ve TKDK’den sosyal sorumluluk alanında iş birliği

BOTAŞ ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), tarım, sulama alanlarının genişletilmesi ve hayvancılığın geliştirilmesi için işbirliği yapacak.

BOTAŞ ve TKDK’den sosyal sorumluluk alanında iş birliği

Enerji Günlüğü - BOTAŞ ile TKDK sosyal sorumluluk alanında imzaladıkları iş birliği protokolü kapsamında Tuz Gölü Genişleme Projesi ile bölgede tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için çalışacaklar.

BOTAŞ’ın faaliyet gösterdiği proje bölgelerinde yürütülecek sosyal sorumluluk çalışmalarında iş birliği sağlamak adına BOTAŞ ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) arasında bir protokol imzalandı. BOTAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Özcan ve TKDK adına Başkan Dr. Muhammed Adak tarafından imzalanan protokol kapsamında, bölgede tarıma dönük çok fazla boyutu olan doğal gaz depolama alanındaki Tuz Gölü Genişleme Projesi’nde işbirliği yapılacak. 

TUZ GÖLÜ GENİŞLEME PROJESİ TARIM VE SULAMAYI GELİŞTİRİYOR

BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan yaptığı değerlendirmede, Tuz Gölü Genişleme Projesi ile Hirfanlı Baraj Gölü'nden getirilen tatlı suyun, çift taraflı çalışacak şekilde projelendirilerek bölgede tarımın ve sulama alanlarının geliştirilmesine katkı sağlandığını belirtti. Özcan, “Proje hattında temas ettiğimiz herkes bizimle hayat bulmalı düsturu ile çıktığımız bu yolda, depolama projesi teknik boyutuyla birlikte, sosyal ve çevresel anlamda da ülkemize ve bölgemize katkı sağlamayı hedeflediğinden çok boyutlu planlandı. Bu yapılanlar çok büyük imkan gerektirecek hadiseler değil. Oradaki vatandaşlarımızı tarım ve hayvancılık konusunda bilgilendirerek, aslında küçücük dokunuşlarla çok büyük verim alabilmemiz mümkün” dedi. 

ÇİFTÇİLERİN SU POMPALAMALARI İÇİN GÜNEŞ ENERJİSİ YATIRIMI

Enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji konularında da çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Özcan, “Tuz Gölü’nde halihazırda süreçleri devam eden güneş enerji santrali çalışmamız da var. Hirfanlı’daki pompaların ihtiyaç duyduğu enerjinin buradan karşılanmasını istiyoruz. İleride bu alanlar çiftçilerimiz tarafından kullanıldığında ilave enerjiye ihtiyaç kalmasın, ihtiyaçlarını güneş enerjisiyle karşılayabilsinler istedik. Zaten şu anda tesislerde ihtiyacımız olan elektrik enerjisini bu şekilde karşılayabiliyoruz” ifadesini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler