1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BOTAŞ ve TTK iş birliğiyle BOTAŞ Exproof Motor üretildi

BOTAŞ ve TTK iş birliğiyle BOTAŞ Exproof Motor üretildi

BOTAŞ ile TTK iş birliğiyle Dörtyol Terminali’nde bulunan ham petrol depolama tank mikserlerinin daha verimli yeni motorlar ile değiştirilmesi amacıyla üretilen exproof motorlar devreye alındı.

BOTAŞ ve TTK iş birliğiyle BOTAŞ Exproof Motor üretildi

Enerji Günlüğü - BOTAŞ ile TTK iş birliğiyle Dörtyol Terminali’nde bulunan ham petrol depolama tank mikserlerinin daha verimli yeni motorlar ile değiştirilmesi amacıyla üretilen exproof motorlar devreye alındı.

Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) ile Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) arasında BOTAŞ Petrol İşletmeleri Bölge Müdürlüğü Dörtyol Terminali’nde bulunan ham petrol depolama tank mikserlerinin daha verimli yeni motorlar ile değiştirilmesi amacıyla 21 Eylül 2020 tarihinde bir protokol imzalanmıştı. Bu kapsamda, 22 kW kapasiteli  ATEX sertifikalı BOTAŞ Exproof Motorun (BEM) imalat süreci TTK’nın Zonguldak atölyelerinde yürütüldü. BEM’in sertifikasyon işlemleri için gerekli olan testler TSE tesislerinde gerçekleştirilerek sertifikasyon işlemleri tamamlandı. Akabinde BEM imalatları 23 Eylül 2021 tarihi itibarıyla BOTAŞ Dörtyol Terminali’nde montaj ve test çalışmaları yapılarak sistem başarıyla devreye alındı.

Türkiye’de maden, petrol, doğal gaz ve  petrokimya  sektöründe geniş bir kullanıcı yelpazesine sahip exproof motorların pazar payı 300 milyon lira.

 

Önceki ve Sonraki Haberler