1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BOTAŞ yeni bir boru hattı inşa edecek

BOTAŞ yeni bir boru hattı inşa edecek

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, yaklaşık 138 kilometre uzunluğunda Mersin-Karaman (Ayrancı) Doğalgaz Boru Hattı inşa edecek.Boru Hatları ile Petrol Taşıma...

BOTAŞ yeni bir boru hattı inşa edecek

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, yaklaşık 138 kilometre uzunluğunda Mersin-Karaman (Ayrancı) Doğalgaz Boru Hattı inşa edecek.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), doğudaki arz kaynaklarından alınan doğalgazın batıdaki ve güneybatıdaki talep noktalarına iletim hizmetlerinin sürdürülebilirliği ve sistem güvenliğinin sağlanması için 200 milyon liralık yatırımla Mersin-Karaman (Ayrancı) Doğalgaz Boru Hattı inşa edecek.

Mersin-Karaman (Ayrancı) Doğalgaz Boru Hattı, mevcut Gaziantep-Adana-Mersin Doğal Gaz Boru Hattı'nın (DGBH’nin) sonunda, Mersin şehir merkezinin yaklaşık 10 km. kuzeydoğusunda yer alan Mersin Pig İstasyonu’ndan çıkış alarak; Karaman İli, Ayrancı İlçe sınırları içerisinde Ayrancı Pig İstasyonu ve Take-Off vanası ile son bulacak.

Projenin inşaat aşamasında 200, işletme aşamasında ise 10 kişinin çalıştırılması planlanıyor.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Mersin Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler