1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BOTAŞ`a 1.3 milyar dolarlık `almazsan-ödeme` geliri

BOTAŞ`a 1.3 milyar dolarlık `almazsan-ödeme` geliri

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rus doğalgazındaki 3.6 milyar metreküplük "al ya da öde" şartı sıfırlandığı için...

BOTAŞ`a 1.3 milyar dolarlık `almazsan-ödeme` geliri

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rus doğalgazındaki 3.6 milyar metreküplük "al ya da öde" şartı sıfırlandığı için Nisan ayında BOTAŞ'ın kasasına 1.3 milyar dolar kaynak gireceğini söyledi.
Enerji Piyasası Kanunu Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında konuşan Bakan Yıldız, Katar'ın Türkiye'de bir LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) terminali kurmasını önemsediklerini belirtti. Yıldız, terminal yatırımının gazın gerçek sahibi tarafından yapılmasının önemli olduğunu vurguladı.
Çok fazla ihtiyaç olmadığı halde çok fazla gaz alınca "al ya da öde" ile ilgili sürecin yönetilemesinin zor olduğunu ifade eden Taner Yıldız şunları söyledi:
"Biz özellikle son iki yılda Ruslarla yaptığımız anlaşmalarla müthiş bir gaz ticaretini yönettik. Rusya ile olan 3.6 milyar metreküplük al ya da ödeyi sıfırladık. Bu şu demek 2013'ün Nisan ayında BOTAŞ'ın nakit akışına 1,3 milyar dolar kaynak girecek. Bu BOTAŞ'ın yönetilmesi açısından da önemli. Daha önce kullanmadığımız gaza nakit para vermiştik, şimdi kullandığımız gaza 4'te 1'ini veriyoruz. O nedenle biz geriye dönük hesapları temizleyerek gidiyoruz."

Soğuk hava gaz talebini yükseltti, doğalgaz santrallerine verilen gazda kesintiye gidildi... TIKLAYINIZ!

Önceki ve Sonraki Haberler