1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BOTAŞ`a satın almalarda doğrudan temin yetkisi

BOTAŞ`a satın almalarda doğrudan temin yetkisi

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, mal ve hizmet satın alma işlemlerini pazarlık usulü, açık ihale, belli istekliler arasında ihale ve doğrudan temin yöntemleriyle...

BOTAŞ`a satın almalarda doğrudan temin yetkisi

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, mal ve hizmet satın alma işlemlerini pazarlık usulü, açık ihale, belli istekliler arasında ihale ve doğrudan temin yöntemleriyle yapabilecek. 

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) mal ve hizmet alımı yönetmeliği Resmi Gazete'de yayınlandı. Yönetmelik BOTAŞ'ın ana faaliyetlerine ilişkin istisna kapsamında kabul edilen mal ve hizmet alımlarını kapsıyor. Uluslararası anlaşmalarla sağlanan dış finansman ile yaptırılacak ve finansman anlaşmasında farklı ihale usul ve esaslarının uygulanacağı belirtilen mal ve hizmet alımları öncelikle finansman antlaşma şartlarına uygun düzenlenen ihale dokümanları kullanılmak suretiyle ihale edilecek. Dış finansman antlaşmasında hüküm bulunmayan durumlarda da yeni çıkan Yönetmelik hükümleri uygulanacak.

Yönetmeliğe göre BOTAŞ'ın satın alma ve ihale organları İkmal Daire Başkanlığı ile bölge müdürlükleri, işletme müdürlükleri ve şube müdürlüklerinde satın alma ve ihale yetkisi verilmiş müdürlükler veya birimler olarak sıralanıyor. BOTAŞ genel müdürü'nün ihale yetki limiti Yönetim Kurulu'nca belirlenecek. Genel Müdür, kendi yetki limitlerini aşmamak kaydıyla astlarına kısmi yetki devri yapabilecek.

Yönetmelik kapsamında yapılacak mal veya hizmet alımlarında kullanılabilecek yöntemler şöyle: Açık ihale usulü, belli istekliler arasında ihale usulü, pazarlık usulü, doğrudan temin alım şekli... 

BOTAŞ MAL VE HİZMET ALIMI YÖNETMELİĞİ'NİN TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

Önceki ve Sonraki Haberler