1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BOTAŞ’ta müdürler başmüdür, uzmanlar başuzman oldu

BOTAŞ’ta müdürler başmüdür, uzmanlar başuzman oldu

BOTAŞ’ta yapılan yönetmelik değişikliği ile müdür ünvanlı personel şube müdürü ünvanını alırken, mevcut uzmanlar da başuzman unvanı aldı. 

BOTAŞ’ta müdürler başmüdür, uzmanlar başuzman oldu

Enerji Günlüğü - BOTAŞ Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ Genel Müdürlüğü Kapsam Dışı Personel Yönetmeliği’nde değişikliğe gidildi. Buna göre yönetmelikteki “görev derecesi”, “dış hizmet” ve “ücret skalası” tanımları yeniden düzenlenirken, “derece terfi” ile “kademe terfi” tanımları yürürlükten kaldırıldı. Yönetmeliğin personelle ilgili kısımlarında yer alan Naklen Tayin başlığı, Atama, Naklen Tayin ve İntibak Esasları olarak değiştirildi. 

MALİ VE ÖZLÜK HAKLAR KORUNDU

Yapılan değişiklikle BOTAŞ Kapsam Dışı Personel Yönetmeliği’ne 7, 8, 9 ve 10 olmak üzere dört geçici madde eklendi. 7 numaralı ilk geçici madde, değişiklik tarihi itibariyle BOTAŞ’ta görev yapan personelin mali ve özlük haklarının saklı olduğunu söylüyor. 

ÜNVANI KALKAN PERSONELİN DURUMU   

İkinci geçici madde (Geçici Madde 8) ise yönetmelik değişikliği ile düzenlenen listede yer almayan ünvanlarda görev yapan mevcut personelin durumunu düzenliyor. Buna göre söz konusu personel, mevcut unvanları ile bu maddenin yayımı tarihinde önceki makam, sorumluluk ve meslek tazminatları üzerinden ödeme yapılarak görevlerine devam edecek. Bu durumdaki personel herhangi bir şekilde görev unvanlarından ayrılırsa, bu unvanları tekrar kullanamayacak. 

YABANCI DİL SEVİYESİ GÜNCELLEMESİ

Üçüncü geçici madde (Geçici Madde 9) BOTAŞ Kapsam Dışı Personel Yönetmeliği kapsamında çalışanların yabancı dil puanı seviyelerinin yenilenmesi için gereken süreyi, yönetmelik değişikliğinin yayını yayımı tarihi itibarıyla başlatıyor. 

BOTAŞ'TA OTOMATİK UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ 

BOTAŞ Kapsam Dışı Personel Yönetmeliği’ne beklenen dördüncü geçici madde (Geçici Madde 10) ise mevcut müdür ve uzmanların unvanlarını topluca değiştiyor. Buna göre uzman unvanlı bütün mevcut personel başuzman, halen çalışan bütün müdür unvanlı personel ise şube müdürü olarak göreve devam edecek. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler