1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Botaş’tan doğalgaz indirimi

Botaş’tan doğalgaz indirimi

1 Şubat 2023 tarihinden itibaren büyük sanayi kuruluşları tarafından kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında % 13,30 ile % 17,22 oranlarında, elektrik üretimi amaçlı doğal gaz toptan satış fiyatında % 16,67 oranında indirim yapıldı.

Botaş’tan doğalgaz indirimi

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, 1 Şubat'tan geçerli olacak şekilde elektrik üretimi amaçlı doğal gaz toptan satış fiyatında % 16,67 oranında, indirim yaptı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), 1 Şubat'tan geçerli olacak şekilde doğal gaz toptan satış fiyatlarında indirime gittiğini açıkladı. BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, Kuruluşun doğal gaz toptan satış fiyatlarını; piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım - işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmakta olduğu belirtildi.

Bu kapsamda, 1 Şubat 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Büyük Sanayi Kuruluşları tarafından kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında % 13,30 ile % 17,22 oranlarında, elektrik üretimi amaçlı doğal gaz toptan satış fiyatında % 16,67 oranında, indirim yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Diğer taraftan, Sanayide kullanılan doğal gaz satış fiyatında 2022 Ekim ayı esas alındığında 1 Şubat 2023 tarihi itibarıyla %24,77 ile %38,45 oranlarında indirim yapılmıştır.

Household Energy Price Index (HEPİ) fiyatları esas alındığında Konutlarda Ukrayna ve Macaristan’dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır."

Önceki ve Sonraki Haberler