1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BOTAŞ`tan Ford`a 2013’te "gaz yok"

BOTAŞ`tan Ford`a 2013’te "gaz yok"

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, 2013 yılı için gelen doğalgaz talebini karşılayamadığı için Ford’un İzmit’teki en büyük üretim tesisinin de bulunduğu...

BOTAŞ`tan Ford`a 2013’te "gaz yok"

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, 2013 yılı için gelen doğalgaz talebini karşılayamadığı için Ford’un İzmit’teki en büyük üretim tesisinin de bulunduğu çok sayıda irili-ufaklı fabrika ve şirkete, 2013 yılı ‘gaz yok’ açıklamasını yaptı. Şirketler, Ankara’dan enerji yönetiminden arzda ortaya çıkan soruna el atmasını ve çözüm üretmesini bekliyor.
Habertürk'te yer alan habere göre, Türkiye’nin, Rusya’dan 2013 yılı için ek 3 milyar metreküp doğalgaz talebinin perde arkasına ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı. BOTAŞ, 2013 yılı için şirketlerden, doğalgaz taleplerini aldı. BOTAŞ’ın elinde kullanılabilir (kontrata bağlanmış) 39 milyar metreküp doğalgaz bulunurken, gelen talep 44-45 milyar metreküpe ulaştı. BOTAŞ, bu nedenle 2012 yılında doğalgaz sattığı bazı müşterilerine, “2013 yılı için gaz satışı yapamayacağım” dedi.
Koç Grubu’nun lokomotif şirketlerinden Ford’un en büyük üretim tesislerinin bulunduğu İzmit’teki fabrikası, BOTAŞ’a yazılı bir başvuru yaparak, 2013 yılı için doğalgaz istedi. BOTAŞ, aynı gerekçeyle Ford’a, gaz satışı yapamayacağını bildirdi. İzmit’te doğalgaz satışı yapan şehiriçi doğalgaz dağıtım şirketi de Ford’un gaz talebini karşılayamayacağını iletti.

Önceki ve Sonraki Haberler