1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Boydak Enerji Nisan Enerji`nin tamamını satın aldı

Boydak Enerji Nisan Enerji`nin tamamını satın aldı

Enerji Günlüğü - Boydak Enerji, %50 hissesine sahip olduğu Nisan Enerji’nin diğer %50’lik hissesini de bünyesine kattı.Mobilya, kablo tel, demir...

Boydak Enerji Nisan Enerji`nin tamamını satın aldı

Enerji Günlüğü - Boydak Enerji, %50 hissesine sahip olduğu Nisan Enerji’nin diğer %50’lik hissesini de bünyesine kattı.

Mobilya, kablo tel, demir çelik, tekstil-kimya, lojistik, havacılık, finans ve enerji alanlarında 41 şirketi ile faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük gruplarından Boydak Holding’e bağlı Boydak Enerji, portföyünü büyütmeye devam ediyor. Son olarak %50 hissesine sahip olduğu Nisan Elektromekanik Enerji San. ve Tic. A.Ş’nin %50 oranındaki hissesini de satın alan Boydak Enerji’nin hedefi 2015 yılına kadar kurulu gücünü 500 MW’a çıkarmak.

MEMDUH BOYDAK: “BOYDAK ENERJİ HIZLA BÜYÜYOR”

Toplam 7 barajlı ve depolamalı HES ile 105 MW kurulu güç kapasitesi bulunan Nisan Elektromekanik Enerji San. ve Tic. A.Ş’nin yüzde 50 hissesini 2010 yılında devraldıklarını, şirketin geriye kalan yüzde 50 oranındaki hissesini ise yakın dönemde portföylerine kattıklarını belirten Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, bu son devir ile birlikte enerjideki büyüme programlarında önemli bir adım daha attıklarını söyledi. Boydak, “Nisan Elektromekanik Enerji San. ve Tic. A.Ş’nin %50 oranındaki hisselerini geçtiğimiz günlerde devralarak Nisan Enerji’nin tamamını bünyemize kattık. Böylece iştiraklerimizle birlikte 152 MW’ı işletmede olan toplam 406,7 MW portföy büyüklüğüne ulaştık” dedi. Nisan Enerji bünyesinde yer alan Başak HES-6,85 MW (Bartın), Tuna HES-37,19 MW (Tokat), Yaprak HES-21,27 MW (Amasya)’nın işletmede olduğunu belirten Memduh Boydak, “Umut HES-39,2 MW (Ordu) projesi şu an kısmen devrede, bu projenin de tamamını bu yılın sonuna kadar devreye almayı planlıyoruz” dedi.

“2015'TE 500 MW GÜCE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ”

Boydak Holding’in hali hazırda lider konumda olduğu sektörlerin yanı sıra enerji gibi gelişime ve büyümeye açık olan sektörlere de önemli yatırım yaptığını ifade eden Memduh Boydak, 2010 yılında kurulan Boydak Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş’nin kendi alanında en hızlı büyüyen şirketlerden biri olduğunu vurguladı. Boydak, “Boydak Holding olarak aktif olduğumuz her sektörde en iyi ürün ve hizmeti tüketiciye ulaştırma gayretiyle çalışıyoruz.  Boydak Enerji de kısa sürede yeni ve büyüyen bir sektörün önemli oyuncularından biri olmayı başardı. Hedefimiz 2015 yılı sonuna kadar 500 MW’lık kurulu güce ulaşmak. Bugün 406,7 MW toplam proje portföyümüz bulunuyor. Mevcut portföyümüzün tamamı yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren hidroelektrik santraller ve rüzgâr enerjisi santrallerinden oluşmaktadır”

Önceki ve Sonraki Haberler