1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Boydak Enerji’ye ait 3 HES Er İdare AŞ’ye devredildi

Boydak Enerji’ye ait 3 HES Er İdare AŞ’ye devredildi

TMSF, kayyum olarak atandığı Boydak Enerji’ye ait 3 HES tesisini, bünyesindeki Er İdare AŞ’ye devretti. Er İdare AŞ’ye 3 yeni tesisi için üretim lisansı verildi. 

Boydak Enerji’ye ait 3 HES Er İdare AŞ’ye devredildi

Enerji Günlüğü - TMSF, kayyum olarak atandığı Boydak Enerji’ye ait 3 HES tesisini, bünyesindeki Er İdare AŞ’ye devretti. Er İdare AŞ’ye 3 yeni tesisi için üretim lisansı verildi. 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kayyum olarak atandığı Boydak Enerji Üretim ve Ticaret AŞ bünyesindeki Girlevik Hidroelektrik Santrali (HES), Çemişgezek HES ve Bayburt HES'i; TMSF’ye ait iştiraklerden Er İdare Turizm İnşaat Gıda Temizlik Hizmet Alımı Sanayi ve Ticaret AŞ'ye sattı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), tesislerin devir işlemlerinin ardından, Boydak Enerji’ye bu 3 tesis için verilen üretim lisanslarını sonlandırdı.

Kurul TMSF’ye ait olan ve İl Özel İdaresi işletmesindeki Er İdare AŞ’ye Girlevik HES, Çemişgezek HES ve Bayburt HES için eski lisansların devamı mahiyetinde ve 38 yıl, 11 ay, 13 gün boyunca geçerli olacak şekilde üretim lisansları verdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler