1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Bozdağ Kömür Domaniç’te kömür üretim kapasitesini arttıracak

Bozdağ Kömür Domaniç’te kömür üretim kapasitesini arttıracak

Bozdağ Kömür, Kütahya’nın Domaniç ilçesindeki kömür sahasında 550 milyon lira yatırımla kapasite artışına giderek 10 yılda 2.4 milyon ton kömür üretecek.

Bozdağ Kömür Domaniç’te kömür üretim kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Bozdağ Kömür, Kütahya’nın Domaniç ilçesindeki kömür sahasında 550 milyon lira yatırımla kapasite artışına giderek 10 yılda 2.4 milyon ton kömür üretecek.

Bozdağ Kömür İşletme Mad. En. İnş. San. ve Tic. A.Ş tarafından Kütahya İli, Domaniç İlçesi, Muhacirler ve Kozcağız Mahalleleri Mevkii’nde S:86099 numaralı Kömür Sahası Yeraltı İşletmesi Kapasite Artışı, Kırma Eleme, Lavvar, Torbalama Tesisi ve Beton Santrali Projesi kurulması ve işletilmesi planlanıyor.

550 milyon lira bedelle gerçekleştirilmesi planlanan proje kapsamında kapasite yıllık maksimum 2.400.000 ton olacak. 10 yılda çıkarılması planlanan bu miktarın maksimum 800.000 ton/yıl kısmı Tunçbilek Termik santraline, diğer kalan kısmı ise Sanayi ve teshin amaçlı serbest olarak satılacak. Bu doğrultuda yapılacak çalışmada Kütahya bölgesinde bakir olarak bulunan yaklaşık 24 milyon tonluk rezerv değerlendirilecek. 

Ayrıca proje kapsamında, 345.600 ton/yıl kapasiteli kırma-eleme tesisinin ve 90 m3/saat kapasiteli beton santrali, torbalama tesisi ve pasa döküm alanı yapılması planlanıyor.

Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler