1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. BP 300 MW’lık Fowler Ridge 1 RES’in tamamını devraldı

BP 300 MW’lık Fowler Ridge 1 RES’in tamamını devraldı

İngiliz petrol şirketi BP, ABD Indiana’da bulunan 300 MW’lık Ridge 1 Rüzgar Santrali’nin yüzde 50 hissesini daha alarak santrali tamamen devraldı. 

BP 300 MW’lık Fowler Ridge 1 RES’in tamamını devraldı

Enerji Günlüğü - İngiliz petrol şirketi BP, ABD Indiana’da bulunan 300 MW’lık Ridge 1 Rüzgar Santrali’nin yüzde 50 hissesini daha alarak santrali tamamen devraldı. 

İngiliz petrol şirketi BP düşük ve sıfır emisyon hedefi çerçevesinde ABD’deki rüzgar kurulum gücünü arttırdı. BP’nin rüzgar birimi bp Wind Energy (bpWE), ABD Indiana’da işletilmekte olan Fowler Ridge 1 Rüzgar Santrali’nde kalan % 50'lik hisseyi mevcut ortağı Dominion Energy’nin yan kuruluşu Dominion Fowler Ridge Wind, LLC'den alma konusunda anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Hisse devri işlemlerinin bu yılın sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

BP’NİN ABD RÜZGAR ENERJİSİ ÜRETİMİNDE PAYI %15 ARTTI

Indianapolis'in 90 kilometre kuzeybatısında, Fowler şehrinin yakınında bulunan santral 120 adet rüzgar türbininden oluşuyor. Santalin tüm kontrolünü alması ardından bpWE’nin ABD rüzgar piyasasında üretim kapasitesi yüzde 15’den fazla artarak 1,076 MW’a yükseldi. 

BP ABD genelinde 970 rüzgar türbini işletiyor ve bu türbinlerden üretilen elektrik 450 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler