1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. bp ABD’de güneş portföyünü arttırıyor

bp ABD’de güneş portföyünü arttırıyor

İngiliz enerji şirketi bp, ABD’de 9 bin MW kapasiteli güneş enerjisi varlığını 220 milyon dolara satın aldı.

bp ABD’de güneş portföyünü arttırıyor

Enerji Günlüğü - İngiliz enerji şirketi bp, ABD’de 9 bin MW kapasiteli güneş enerjisi varlığını 220 milyon dolara satın aldı.

İngiliz enerji şirketi bp, ABD'li bağımsız güneş enerjisi geliştiricisi 7X Energy’nin toplam 9 bin MW kapasiteli güneş enerjisi geliştirme projesini satın almak için bir anlaşmaya vardığını açıkladı. bp, projeler ve 1000 MW’lık “güvenli liman” ekipmanı için 7X Energy'ye 220 milyon dolar ödeyecek. Satın alma işleminin 30 gün içinde tamamlanması bekleniyor.

1,7 MİLYON EVE GÜNEŞ ELEKTRİĞİ

12 ABD eyaletine yayılan projeler bp'nin güneş ortak girişimi olan Lightsource BP aracılığıyla geliştirilecek. Projeler hayata geçirildiğinde toplam 1,7 milyon Amerikan evinin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek.

Açıklamada satın almanın bp’nin 2025 yılına kadar 20 bin MW, 2030 yılına kadar da 50 bin MW yenilenebilir enerji kapasitesi hedefi kapsamında atılmış büyük bir adım olduğu belirtildi. Satın alma ile bp'nin yenilenebilir enerji kapasitesi 14 bin MW'dan 23 bin MW'a yükselecek. Projelerin, bp'nin disiplinli düşük karbon yatırım kriterlerini karşılaması ve en az %8-10 getiri sağlaması bekleniyor.

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler