1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BP, Apşeron Yarımadası’nda sondaj kuyuları açacak

BP, Apşeron Yarımadası’nda sondaj kuyuları açacak

Enerji Günlüğü - İngiliz petrol şirketi BP, Azeri kamu petrol şirketi SOCAR ile yaptığı ortaklık çerçevesinde Azerbeycan Apşeron Yarımadası’nda...

BP, Apşeron Yarımadası’nda sondaj kuyuları açacak

Enerji Günlüğü - İngiliz petrol şirketi BP, Azeri kamu petrol şirketi SOCAR ile yaptığı ortaklık çerçevesinde Azerbeycan Apşeron Yarımadası’nda sondaj kuyuları açarak enerji arama çalışmalarına başlayacak.

BP Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Bahtiyar Aslanbeyli, BP'nin 2019 yılının başında Absheron Yarımadası'nın sığ sularında (SWAP) gelecek vaat eden yapılarda ilk kuyuyu açmayı planladığını açıkladı.

Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR ile 2014 yılı Aralık ayında imzalanan anlaşma alanlarındaki sondaj işlemlerine başlamaya hazırlandıklarını kaydeden Aslanbeyli, “Üç sondaj kuyusunun yeri belirlendi. Kuyular Sözleşme alanında farklı bölgelerde bulunuyor. Bu yapının iyi bir potansiyel rezervleri var. Sondajın 2019'un başlarında başlaması olası.” İfadesini kullandı.

Absheron Yarımadası'nın güney kısmı boyunca uzanan ve yaklaşık 1.900 kilometrekarelik bir alanı kapsayan anlaşma sahasında deniz derinliği neredeyse 25 metre. Potansiyel olarak verimli alanın derinliği ise 3000-5000 metre olarak belirlendi. BP ve SOCAR anlaşmada yüzde 50’şer paya sahip ve BP projenin teknik işletmecisi.

Önceki ve Sonraki Haberler