1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BP Batı Afrika sularının derinliklerinden gaz çıkaracak

BP Batı Afrika sularının derinliklerinden gaz çıkaracak

Enerji Günlüğü - İngiltere merkezli enerji şirketi BP, Moritanya ve Senegal ortak sularında ultra derinlikte doğalgaz çıkarma çalışmalarını planladığı...

BP Batı Afrika sularının derinliklerinden gaz çıkaracak

Enerji Günlüğü - İngiltere merkezli enerji şirketi BP, Moritanya ve Senegal ortak sularında ultra derinlikte doğalgaz çıkarma çalışmalarını planladığı şekilde devam edeceğini açıkladı.

Britanyalı enerji şirketi ve çok uluslu petrol şirketi BP, Senegal ve Moritanya tarafından paylaşılan ultradeep sularda bulunan Greater Tortue Ahmeyin gaz sahasındaki çalışmalarını Moritanya ve Senegal hükümetleri ile ortak Kosmos Energy ile yapılan anlaşmaların ardından geliştirme kararı aldığını açıkladı. 

Açıklamaya göre proje, Moritanya ve Senegal deniz sınırının kıyısındaki yüzen bir sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) tesisine gönderilmek üzere, yüzen üretim depolama platformundan doğalgaz çıkarılmasını içeriyor. 

Yüzen LNG tesisi, yılda ortalama 2,5 milyon ton LNG üretecek şekilde tasarlandı ve sahadaki toplam gaz kaynaklarının yaklaşık 15 trilyon fit küp civarında olduğu tahmin ediliyor. Sahanın ilk fazında gaz üretiminin 2022 yılında yapılması planlanıyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler