1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BP borçlarını beklenenden erken azalttı

BP borçlarını beklenenden erken azalttı

Birleşik Krallık merkezli enerji şirketi BP, 2020'nin sonunda 39 milyar dolar seviyesinde olan net borcunu ilk çeyrek itibarıyla 35 milyar dolara düşürdü.

BP borçlarını beklenenden erken azalttı

Enerji Günlüğü - Birleşik Krallık merkezli enerji şirketi BP, 2020'nin sonunda 39 milyar dolar seviyesinde olan net borcunu ilk çeyrek itibarıyla 35 milyar dolara düşürdü.

BP enerji grubu, bu yılın ilk çeyreğinde 35 milyar dolarlık net borç hedefine beklenenden daha erken ulaştığını ve hisseleri geri alma vaadini yerine getirmesinin önünü açtığını açıkladı. Açıklamaya göre BP, 2021 yılı Ocak-Mart döneminde varlık satışlarından 4,7 milyar dolar gelir elde etti ve böylelikle yılın ilk çeyreği sonunda toplam net borcunu 35 milyar dolara geriletti. Normal şartlarda bu seviyeye 2021'in son çeyreği veya 2022'nin ilk çeyreğinde ulaşmayı hedefliyordu. Açıklama sonrası şirket hisseleri %3 değer kazandı.

BP CEO'su Bernard Looney yaptığı açıklamada, "Bu, ilk çeyrekteki çok güçlü performansımızla birlikte tahmin edilenden daha erken gerçekleşen bir sonuç" ifadesini kullandı.

2020 yılını 5,7 milyar dolar zararla kapatmış, şirket hisseleri aynı yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yüzde 45 değer kaybetmişti.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler