1. HABERLER

  2. PETROL

  3. bp CEO’su Looney istifasını verdi

bp CEO’su Looney istifasını verdi

İngiliz petrol ve gaz şirketi bp'nin CEO'su Bernard Looney, iş arkadaşlarıyla kişisel ilişkilerindeki davranışlarına ilişkin iddialar nedeniyle istifa etti.

bp CEO’su Looney istifasını verdi

Enerji Günlüğü - İngiliz enerji şirketi bp'nin (British Petroleum) son iki yıldır İcra Kurulu Başkanı (CEO) olan Bernard Looney, şirkete derhal geçerli olmak üzere istifasını bildirdi.

İngiltere merkezli petrol şirketi bp  (British Petroleum), Üst Yöneticisi Bernard Looney, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Açıklamada, Bernard Looney'nin şirketin çalışanlarıyla arasındaki kişisel ilişkilerine dair bazı iddiaların 2022 yılının mayıs ayında şirketin yönetim kurulunda gündeme geldiği belirtilerek, ““Şirketin güçlü değerleri vardır ve yönetim kurulu, şirketteki herkesin bu değerlere uygun davranmasını bekler. Özellikle tüm liderlerin rol model olarak hareket etmeleri ve başkalarının güvenini kazanacak şekilde iyi bir muhakeme yapmaları beklenir” ifadelerine yer verildi. Ayrıca Looney’nin daha önceki konuya ilişkin yaptığı açıklamaların şeffaf olmadığını kabul ettiği kaydedildi. 

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Öte yandan Şirketin yönetim kurulu, Mayıs 2022'de iş arkadaşlarıyla kişisel ilişkilerindeki davranışlarına ilişkin iddiaları inceledi. Ancak şirketin davranış kurallarında herhangi bir ihlal tespit edilmedi. Bununla birlikte, yakın zamanda benzer nitelikteki iddiaların ortaya çıkması, şirketin dışarıdan hukuk müşavirinin yardımıyla bir soruşturma başlatmasına yol açtı ve bu soruşturma halen devam etmekte.

Şirketin Mali İşler Direktörü (CFO) Murray Auchincloss, bu dönemde geçici olarak CEO olarak görev yapacak.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler