1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BP: Doğal gaz geleceğin birincil enerji kaynağı olacak

BP: Doğal gaz geleceğin birincil enerji kaynağı olacak

Enerji Günlüğü - BP, doğal gazın 2030’lu yıllarda kömürü, 2040’ta da petrolü geçerek dünyanın birincil enerji kaynağı olacağını öngörüyor.BP'nın...

BP: Doğal gaz geleceğin birincil enerji kaynağı olacak

Enerji Günlüğü - BP, doğal gazın 2030’lu yıllarda kömürü, 2040’ta da petrolü geçerek dünyanın birincil enerji kaynağı olacağını öngörüyor.

BP'nın stratejik planlamadan sorumlu başkan yardımcısı Dominic Emery, Viyana'da düzenlenen doğal gaz konferansında yaptığı konuşmada, en az kirlilik yaratan fosil yakıt olan doğal gaza talebin büyüdüğüne işaret ederek, "Doğal gazın 2030'ların başından itibaren kömürü geride bırakmasını bekliyoruz. Gazın, 2040 veya hemen öncesinde petrolü de geride bırakmasının büyük olasılık olduğunu düşünüyoruz" dedi.

DOĞAL GAZ TALEBİ YILDA YÜZDE 1.6 ARTACAK

Emery konuşmasında, Çin'in doğal gaz talebinin geçen yıl yüzde 15 civarında arttığını tahmin ettiklerini belirtirken, BP olarak global doğal gaz talebinin önümüzdeki yıllarda yıllık yüzde 1,6 civarında, petrol talebinin yüzde 0,8 civarında artacağını öngördüklerini de vurguladı. 

BP, doğal gaz, kömür ve petrol üretim, tüketimine yönelik tahminlere yer verdiği enerji görünümü raporunu 20 Şubat'ta açıklayacak. BP son açıkladığı raporda doğal gazın 2035'e kadar kömürün yerini alacağını öngörmüştü. Raporda, 2035'te petrolün payının yüzde 33'ten 30'a düşeceğini ve doğal gazın payının yüzde 20 civarından yüzde 25 civarına çıkacağını tahmin etmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler