1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BP Guyana petrolünü pazarlayacak

BP Guyana petrolünü pazarlayacak

BP, Guyana'nın petrol üretimindeki payını pazarlamak üzere sözleşme kazandı.

BP Guyana petrolünü pazarlayacak

Enerji Günlüğü - BP, Güney Amerika ülkesi Guyana’nın petrol üretimindeki payını pazarlayacağını bildirdi.

Guyana Kooperatif Cumhuriyeti Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Londra merkezli petrol şirketi BP Plc'nin önümüzdeki yıl iki açık deniz üretim platformundan üretilen ham petrolden Guyana'nın payını pazarlayacağını söyledi.

Guyana, bugüne kadar bulunan yaklaşık 11 milyar varil ile son on yılın en büyük petrol keşiflerinden biri haline gelmişti. Ülkenin ham petrol üretimini kontrol eden bir konsorsiyum, yılsonunda 380.000 varil/gün olması beklenirken 2027 yılına kadar günde 1,2 milyon varil pompalamayı bekliyor.

Guyana Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre BP, Liza Destiny ve Liza Unity platformlarından üretilen devlet payını varil başına ücretsiz olarak pazarlamayı kabul etti. BP, daha önce sözleşmeyi elinde bulunduran Saudi Aramco ticaret biriminin yerini aldı.

GUYANA 14 AÇIK DENİZ BLOĞUNU AÇIK ARTTIRMAYA ÇIKARACAK

Guyana Hükümeti geçtiğimiz günlerde daha fazla petrol üreticisi ekleyerek üretimi arttırmak için 14 açık deniz bloğunu açık arttırmaya çıkaracağını söyledi. Guyana henüz bir takvim açıklamadı ancak ihalenin Mayıs ayına kadar yapılabileceğini belirtti. Öte yandan Bakanlık, BP'nin ham petrolü rafinerilere pazarlayacağını, kıyaslama ve performans karşılaştırmaları sağlayacağını ifade etti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler