1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. bp hidrojen teknolojisine yatırım yapıyor

bp hidrojen teknolojisine yatırım yapıyor

İngiliz petrol şirketi bp, açık deniz rüzgâr enerjisi ve hidrojen teknolojisi gibi yenilenebilir enerji sektörlerinde genişlemeyi planlıyor. 

bp hidrojen teknolojisine yatırım yapıyor

Enerji Günlüğü - İngiltere merkezli petrol şirketi bp’nin Japonya’da ortaklıklar kurma arayışına olduğu ve hidrojen teknolojisi şirketlerine yatırım yaptığı ifade ediliyor.

Geçtiğimiz hafta akaryakıt istasyonlarını satarak Türkiye pazarından çıkan küresel petrol devi bp, küresel düzeyde yeşil enerjiye geçişe uyum sağlamak için odağını fosil yakıtlardan düşük karbonlu enerjiye kaydırıyor. Yenilenebilir enerji sektörünü etkileyen enflasyon ve ekipman darboğazları gibi zorlukların üstesinden gelmeyi hedefleyen şirket, açık deniz rüzgâr enerjisi ve hidrojen teknolojisi gibi yenilenebilir enerji sektörlerinde genişlemeyi planlıyor. bp’nin Japonya’da ortaklıklar kurma arayışına olduğu ve hidrojen teknolojisi şirketlerine yatırım yaptığı ifade ediliyor.

BP’nin yenilenebilir enerji birimi lideri Anja-Isabel Dotzenrath yaptığı açıklamada, şirketin odak alanlarından birinin hidrojen sektörü olduğuna dikkat çekti ve BP’nin elektrolizörler konusunda uzmanlaşmış lider bir teknoloji üreticisinin ana yatırımcısı olma olasılığı bulunduğunu açıkladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler