1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BP In Salah Projesindeki hisselerini ENI’ye devredecek

BP In Salah Projesindeki hisselerini ENI’ye devredecek

ENI Algeria, BP’nin elindeki In Salah Gas Ltd ve In Salah Gas Services Ltd hisselerini devralarak iki şirketin kontrolünü elde edecek.

BP In Salah Projesindeki hisselerini ENI’ye devredecek

Enerji Günlüğü - ENI Algeria, BP’nin elindeki In Salah Gas Ltd ve In Salah Gas Services Ltd hisselerini devralarak iki şirketin kontrolünü elde edecek. 

Equinor ASA şirketiyle birlikte In Salah Gas Ltd ve In Salah Gas Services Ltd’in ortağı olan ve kontrol hisselerini elinde bulunduran British Petroleum (BP) p.l.c. s.p.a., iki şirketteki hisselerini ENI Algeria Exploration B.V. şirketine devredecek. 

Devir gerçekleştikten sonra ENI Algeria Exploration B.V., her iki şirkette Equinor ile ortak olacak ve iki şirketin de kontrol sahibi ortağı haline gelecek. 

In Salah Gas Limited Cezayir’de ham petrol ve doğalgaz üretimi yapıyor. In Salah Gas Services Ltd ise doğalgaz dağıtım hizmeti yürütüyor. İki şirket de BP’nin bölgede gerçekleştirdiği In Salah Projesi için kurulmuştu. Proje satışa hazır 9 milyon metreküp doğalgaz üretme kapasitesine sahip. Proje kapsamında ham petrol ve gaz üretimiyle beraber gaz depolama faaliyeti de yürütülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler