1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BP: Rusya`dan petrol alımı durdurulamaz

BP: Rusya`dan petrol alımı durdurulamaz

Enerji Günlüğü - BP Başkanı Robert Dudley Rusya'dan petrol alınmasının durdurulmasının teorik bir uğraş olduğunu, uygulanabilir olmadığını belirtti.British...

BP: Rusya`dan petrol alımı durdurulamaz

Enerji Günlüğü - BP Başkanı Robert Dudley Rusya'dan petrol alınmasının durdurulmasının teorik bir uğraş olduğunu, uygulanabilir olmadığını belirtti.

British Petroleum (BP) CEO’su Robert Dudley Interfax’a yaptığı açıklamada Rusya’dan petrol alınmasının durdurulmasını teorik bir uğraş olarak nitelendirdi ve Rosneft Başkanı İgor Seçin’e yönelik uygulanan yaptırımların BP’nin Rosneft ile çalışmalarını etkilemediğini söyledi.

PUTİN: AVRUPA APTALCA BİR ÇABA İÇİNDE


Rusya'nın Sesi Radyosu'nun haberine göre, batılı siyasetçilerin Rusya’dan petrol alımının durdurulması yönündeki çağrılarını ve Rosneft’e yönelik yaptırımları değerlendiren Dudley sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaptırımlar İgor Seçin’in özel işleriyle ilgilidir. Bu bağlamda onun özel konuları değerlendiremem. Bunu daha önce de yapmamıştım. Onunla görüşebiliyorum ve Rosneft’i ilgilendiren sorunları çözebiliyorum. Yaptırımlar Rosneft ile çalışmalarımızı hiçbir şekilde etkilemiyor. Rusya’dan petrol alınmasının durdurulmasını teorik bir uğraş olarak görüyorum. Çağdaş, birbirine bağlı dünyada petrol gibi bu denli hareketli bir ürün her zaman alıcısını bulur”.

Önceki ve Sonraki Haberler