1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BP, Singapurlu Pavilion’a LNG tedarik edecek

BP, Singapurlu Pavilion’a LNG tedarik edecek

BP, 2024’ten itibaren on yıl boyunca Singapurlu Pavilion Energy’ye yılda yaklaşık 800 bin ton LNG tedarik edecek. 

BP, Singapurlu Pavilion’a LNG tedarik edecek

Enerji Günlüğü - BP, 2024’ten itibaren on yıl boyunca Singapurlu Pavilion Energy’ye yılda yaklaşık 800 bin ton LNG tedarik edecek. 

Asya’nın büyük ekonomilerinden Singapur, doğal gaz arz çeşitliliğini sağlamak için yeni bir anlaşma imzaladı. İngiltere merkezli enerji şirketi BP, Singapur birimi BP Singapore Pte Limited ve Singapur kamu enerji şirketi Pavilion Energy’nin uzun vadeli bir LNG tedarik anlaşması imzaladıklarını açıkladı. Açıklamaya göre, BP 2024'ten itibaren 10 yıl boyunca Singapur'a yılda yaklaşık 800 bin ton LNG tedarik edecek. 

SERA GAZI ÖLÇÜMÜ VE RAPORLAMA METODOLOJİSİ GELİŞTİRİLECEK

Her iki şirket de Singapur'a LNG tedarik etmenin yanı sıra bir sera gazı ölçümü ve raporlama sistemi oluşturmak ve uygulamak için birlikte çalışacak. Karşılıklı şeffaflık ve ilgili uluslararası standartlara bağlılık ilkesine dayalı olarak geliştirilecek metodoloji, sondaj çalışmalarından gazın teslimine kadar olan çalışmalardan kaynaklanan emisyonları kapsayacak.

BP'nin 2050 yılına kadar net sıfır şirket olma hedefini hatırlatan BP'nin Singapur ülke başkanı Eugene Leong, anlaşmanın şirketin yalnızca Singapur pazarına LNG tedarik etmesini değil, aynı zamanda arzla ilişkili karbon yoğunluğunu ölçmek için ortak bir metodoloji geliştirmeyi de sağlayacağını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler