1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BP, tüpgaz ve otogaz birimini Ruslar`a sattı

BP, tüpgaz ve otogaz birimini Ruslar`a sattı

Enerji Günlüğü - BP Gaz Türkiye, LPG tüpgaz ve toptan satış faaliyetleri ile Petgaz markalı otogaz faaliyetlerini merkezi Rusya'da bulunan Oteko Grup'a...

BP, tüpgaz ve otogaz birimini Ruslar`a sattı

Enerji Günlüğü - BP Gaz Türkiye, LPG tüpgaz ve toptan satış faaliyetleri ile Petgaz markalı otogaz faaliyetlerini merkezi Rusya'da bulunan Oteko Grup'a sattı. BP Türkiye'den yapılan açıklamaya göre grup BP markalı otogaz faaliyetlerini sürdürecek. BP, bu alandaki faaliyetlerini akaryakıt istasyonlarının tüm operasyonlarını yürüten Türkiye Akaryakıt Değer Zinciri bünyesine katacak.
Satış anlaşması, tüplü ve toptan LPG faaliyetleri ile Petgaz markalı otogaz faaliyetlerinin varlıklarını kapsamaktadır. Söz konusu faaliyetler, 500 müşteri ve bayi aracılığıyla yıllık yaklaşık 400 bin tonluk tüpgaz, toptan ve oto LPG tedariği sağlıyor. İşletmenin 117 çalışanı ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ofisleri bulunuyor.
BP daha önce, Şubat ayında, İngiltere, Portekiz, Avusturya, Polonya, Hollanda, Belçika, Türkiye, Çin ve Güney Afrika'daki LPG tüpgaz ve dökme gaz faaliyetleri ile bazı toptan LPG faaliyetlerini satışa çıkarmayı planladığını açıklamıştı.
BP Gaz Türkiye Genel Müdürü Kamuran Yazganoğlu "Şirketimizin oluşturduğu portföyü ve faaliyetleri, Oteko’nun geliştireceğine ve müşterilerimiz ile diğer paydaşlarımızın yararına olacak şekilde daha da büyüteceğine inanıyoruz" dedi. BP’nin Rafinaj ve Pazarlama Grubu Operasyonlar Başkanı (COO) Tufan Erginbilgiç LPG faaliyetlerinin satışı kararının, bu faaliyetlere ilişkin stratejik incelemeler sonucunda alındığını belirtti. Erginbilgiç, BP'nin Türkiye’deki faaliyetlerini kararlılıkla sürdüreceğini vurguladı.

OTEKO HIZLI BİR GİRİŞ YAPTI
Merkezi Rusya’da bulunan Oteko Grup, petrol ve petrol ürünlerinin demiryolu taşımacılığında pazar lideri konumunda. Şirket, kısa bir süre önce Rusya’nın Karadeniz kıyısında hidrokarbon ihracatı için özel olarak oluşturulan son teknolojiyle donatılmış bir terminal olan Taman terminal kompleksinin inşaatını tamamladı. Ham petrol, akaryakıt ve LPG bazında faaliyet gösterecek olan terminal, BDT'deki en büyük LPG ihracat tesisi konumunda. Oteko, BP'den tüpgaz, toptan gaz satışı ve otogaz operasyonunu satın alarak Türkiye pazarına hızlı bir giriş yapmış oldu. Bu satın alma, Oteko'nun uluslararası arenada büyüme planları kapsamında gerçekleştirdiği ilk satın alma anlaşması olarak niteleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler