1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. bp ve Marubeni Japonya sularında RES kuracak

bp ve Marubeni Japonya sularında RES kuracak

İngiliz petrol şirketi bp, Japonya sularında rüzgar santralleri kurmayı planlıyor. Şirket bunun için Japon Marubeni ile stratejik ortaklık kurdu.

bp ve Marubeni Japonya sularında RES kuracak

Enerji Günlüğü - İngiliz petrol şirketi bp, Japonya'da denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi geliştirme fırsatlarını değerlendirmek için Japon Marubeni ile işbirliği yapacak.

İngiltere merkezli çok uluslu petrol şirketi bp, Japon ticaret şirketi Marubeni ile Japonya'da denizüstü (offshore) rüzgar enerjini takip etmek için stratejik ortaklık kurduğunu açıkladı. Açıklamaya göre, iki şirket Japonya sularında rüzgar enerjisi geliştirme fırsatlarını keşfedecekler. Ayrıca iki şirket, hidrojen de dahil olmak üzere potansiyel olarak diğer karbonsuzlaştırma projeleri için de işbirliği yapacak. 

Anlaşma kapsamında bp, Tokyo'da yerel bir açık deniz rüzgar geliştirme ekibi kuracak. Ayrıca bp, Japonya'da açıklarında olağanüstü bir rüzgar kaynağı alanı olarak değerlendirilen bir projede Marubeni ile %49 hisse satın alacak. Şirketler bunu Japonya'da denizüstü rüzgar pazarında liderliğe yönelik ilk adım olarak değerlendiriyorlar. 

Önceki ve Sonraki Haberler