1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. bp yeşil hidrojen yatırımına öncülük ediyor

bp yeşil hidrojen yatırımına öncülük ediyor

İngiliz petrol şirketi bp ve ortakları, ABDli yeşil hidrojen üretim teknolojisi geliştiricisi Advanced Ionics'e 12,5 milyon dolarlık bir yatırım yaptı.

bp yeşil hidrojen yatırımına öncülük ediyor

Enerji Günlüğü - Amerikan yeşil hidrojen üretim teknolojisi sağlayıcısı Advanced Ionics’in ağır sanayinin dekarbonizasyona geçişini hızlandıracak teknolojisini geliştirmek için bp ortaklığı tarafından 12,5 milyon dolar finansman sağlandı. 

İngiliz petrol ve gaz şirketi bp, yeşil hidrojen üretimi için maliyetleri ve elektrik gereksinimlerini azaltmak amacıyla Clean Energy Ventures, Mitsubishi Heavy Industries ve GVP Climate ile birlikte Amerikan yeşil hidrojen üretim teknolojisi sağlayıcısı Advanced Ionics'e 12,5 milyon dolarlık bir yatırıma öncülük ettiğini duyurdu. 

bp’nin yaptığı açıklamaya göre yatırım, ağır sanayi için Advanced Ionics'in SymbionTM elektrolizör teknolojisinin büyümesini ve dağıtımını hızlandırmayı hedefliyor.

Advanced Ionics'in CEO'su Chad Mason yaptığı açıklamada, “bp ortaklığının Advanced Ionics'e yatırımı, teknolojimizin yeşil hidrojenin geleceğini ve ağır sanayinin dekarbonizasyona geçişini hızlandırma potansiyeline güçlü bir destek sağlayacak” dedi. 

Mason, yaptıkları testlerde elde ettikleri sonuçların ve erken müşteri ilgisinin, mevcut hidrojen üretim tesislerini yeşil hidrojenle büyütmek, genişletmek veya değiştirmek isteyen endüstriyel müşterileri için ideal bir teknoloji sağlayıcısı olduklarını gösterdiğini sözlerine ekledi. 

Elektrik kullanımı, yeşil hidrojen üretim maliyetlerinin %70'inden fazlasını oluşturuyor. Bununla birlikte, şirketin yaygın olarak bulunabilen çelikten ve diğer basit malzemelerden yapılmış su buharı elektrolizörü, 'mevcut ısıyı kullanmak için standart endüstriyel süreçlerle simbiyotik olarak bütünleşerek' yeşil hidrojen üretimi için maliyeti ve elektrik gereksinimlerini azaltmaya yardımcı oluyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler