1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu Nazilli’de

BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu Nazilli’de

Enerji Günlüğü - BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu Nazilli’de miniklerle buluşuyor.BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu 16’inci yılında, “Konuşan...

BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu Nazilli’de

Enerji Günlüğü - BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu Nazilli’de miniklerle buluşuyor.

BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu 16’inci yılında, “Konuşan Trafik” adli oyunuyla Nazilli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği organizasyonla çocuklara trafik eğitimi vermeye geliyor.

16 yıldır ülkemizde yaklasik 1,5 milyon çocuğa trafik egitimi verilmesini saglayan BP Yol Güvenligi Çocuk Tiyatrosu, “Konusan Trafik” adli oyununu 4-8 yas arasi miniklere bu kez Nazilli’de sahneleyecek. “Konusan Trafik” oyunu, Nazilli Milli Egitim Müdürlügü ve Nazilli Belediyesi’nin degerli katkilari ve Nazilli BP Akaryakit Istasyonu Müdürü Volkan Tarhan’in organizasyon destegi ile 15 ve 16 Mart 2014 tarihlerinde Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Tiyatro Salonu’nda sahnelenecek.

“Konusan Trafik” oyununun ilk gösterimi 15 Mart Cumartesi günü saat 11.00’da yapilacak ve oyun, ayni gün saat 15.00’da ve 16 Mart Pazar günü ise 11.00 ve 15.00’de olmak üzere toplam dört kez sahnelenecek. BP Yol Güvenligi Çocuk Tiyatrosu’nun temel trafik kurallarini sarkilar esliginde çocuklari eglendirerek ögretecegi “Konusan Trafik" oyununu Nazilli’de yaklasik 1200 ilkögretim ögrencisinin izlemesi bekleniyor.

Her yil oldugu gibi, turnelerle tüm Türkiye’yi dolasan ve ücretsiz olarak sergilenen oyun, anaokulu ve ilkögretim okulu ögrencilerine trafik ve yaya kurallari bilincini asilamayi amaçliyor. Oyun, ayni zamanda ögrencilerin ailelerini de yol güvenligi konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyor.

BP Türkiye Akaryakit Pazarlama Müdürü Deniz Güloglu, ülkemizde yaklasik 1,5 milyon çocuga trafik egitimi verilmesini saglayan tiyatro ile ilgili olarak su bilgileri verdi: “Istatistiklere göre ülkemizde 14 yas altindaki çocuklarin trafik kazalari sonucu hayatlarini kaybetme riski, Avrupa ülkelerine kiyasla üç ila dört kat daha yüksek. BP Türkiye olarak, Saglik-Emniyet-Çevre (SEÇ) prensiplerimizin dogal bir parçasi olarak ‘yol güvenligi’ alaninda birçok çalisma gerçeklestiriyoruz. Agaç yasken egilir ilkesinden hareketle çocuklara yol güvenligi bilincini tiyatromuz araciligi ile kazandiriyoruz.”

Trafik kazalarinin yüzde 98 insan hatasina dayandigini belirten Güloglu “Hatali insan davranislarini dogru yönde degistirmedigimiz sürece, yol sartlari ve trafik önlemleri yeterli olmayacaktir. 1997 yilinda Emniyet Genel Müdürlügü Trafik Hizmetleri Daire Baskanligi isbirligiyle baslattigimiz bu sosyal sorumluluk projemizi en yaygin sekilde uygulamayi sürdürecegiz” dedi.

BP Yol Güvenligi Çocuk Tiyatrosu’nun gezici tiyatro ekibi, bugüne kadar tüm Türkiye’de 5 bine yakin oyun sahneledi. Türkiye’de yaklasik 1,5 milyon çocuga temel trafik egitimi verilmesine öncülük eden BP Yol Güvenligi Çocuk Tiyatrosu, Türkiye Halkla Iliskiler Dernegi’nin (TÜHID) her yil düzenledigi Altin Pusula Basari Ödülleri’nde 2008 yilinda “Egitim Alaninda En Basarili Sosyal Sorumluluk Projesi Ödül”nü kazandi.

BP Türkiye’nin Afajans Görsel ve Sanatsal Iletisim danismanliginda hazirladigi oyunu “Konusan Trafik”, Türkiye’deki turnelerine 2012-2013 egitim ögretim döneminde de devam ediyor. Ücretsiz olan oyun gösterimi için 0212 219 49 86 telefon numarasi ve www.bpcocuk.com web sayfasindan rezervasyon yaptirmak yeterli oluyor. Aylik oyun takvimi ise www.bpcocuk.com/cocuk-tiyatrosu/takvim sayfasindan takip edilebiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler