1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BP, yol güvenliğini tiyatroyla anlatıyor

BP, yol güvenliğini tiyatroyla anlatıyor

Enerji Günlüğü - BP, “Konuşan Trafik” adlı oyunuyla çocuklara trafik eğitimi vermeye devam ediyor. Ülkemizde yaklaşık 1,5 milyon çocuğa 15 yıldır...

BP, yol güvenliğini tiyatroyla anlatıyor

Enerji Günlüğü - BP, “Konuşan Trafik” adlı oyunuyla çocuklara trafik eğitimi vermeye devam ediyor. Ülkemizde yaklaşık 1,5 milyon çocuğa 15 yıldır trafik eğitimi verilmesini sağlayan BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu, 4-8 yaş arası miniklere “Konuşan Trafik” adlı oyununu Kastamonu’da sergiledi. Kastamonu Azdavay İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen organizasyon, 27 ve 28 Şubat tarihlerinde Belediye Belek Tesisi, Ağlı ve Seyidiler ilçelerinde sahnelendi. Yaklaşık 600 ilköğretim öğrencisinin katıldığı organizasyonda BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu’nun sergilediği “Konuşan Trafik" adlı oyunla çocuklara temel trafik kuralları şarkılar eşliğinde eğlenceli bir şekilde öğretildi.

 

 

Oyunla ilgili konuşan BP Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Murat LeCompte, “İstatistiklere göre ülkemizde 14 yaş altındaki çocukların trafik kazaları sonucu hayatlarını kaybetme riski, Avrupa ülkelerine göre üç ila dört kat daha yüksek. BP Türkiye olarak, Sağlık-Emniyet-Çevre (SEÇ) prensiplerimizin doğal bir parçası olarak ‘yol güvenliği’ alanında birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Ağaç yaşken eğilir mantığından hareketle çocuklara yol güvenliği bilincini tiyatromuz aracılığı ile kazandırıyoruz” dedi. Trafik kazalarının yüzde 98 insan hatasına dayandığını söyleyen LeCompte “Hatalı insan davranışlarını doğru yönde değiştirmediğimiz sürece, yol şartları ve trafik önlemleri yeterli olmayacaktır. 1997 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı işbirliğiyle başlattığımız bu sosyal sorumluluk projemizi en yaygın şekilde bu doğrultuda uygulamayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler