1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. bp’den ağır ticari araçların elektriklendirilmesi için adım

bp’den ağır ticari araçların elektriklendirilmesi için adım

bp pulse, Ağır Yük Taşıtlarının elektrikli hale getirilmesine yardımcı olmak amacıyla Avrupa'nın en büyük kamyon duraklarından birini satın aldı.

bp’den ağır ticari araçların elektriklendirilmesi için adım

Enerji Günlüğü - bp pulse, Avrupa EV şarj ağı oluşturma stratejisinin bir parçası olarak İngiltere'nin Kent kentindeki büyük bir kamyon durağının mülkiyetini satın aldı. 

İngiliz petrol ve gaz şirketi bp'nin elektrikli araç (EV) şarj kolu bp pulse, İngiltere’de büyük ticari araçlara yönelik megawattlık EV şarj cihazlarıyla kamyon mola noktasını yenileme planını açıkladı. Şirket, Avrupa EV şarj ağı oluşturma stratejisinin bir parçası olarak İngiltere'nin Kent şehrindeki büyük bir kamyon durağının mülkiyetini satın aldığını duyurdu. 21 dönümlük Ashford International Truckstop, halihazırda 660 güvenli park yeri ve ağır vasıta sürücüleri için kolaylık hizmetleri sunuyor.

Bp yaptığı açıklamada, alanı ağır yük taşıtları için megawatt'lık EV şarj cihazlarıyla dönüştürmeyi planladığını ve ilk megawatt'lık şarj cihazlarının 2026 yılında kurulmasının beklendiğini belirtti. EV şarj cihazları kurulduğunda, İngiltere'den bp pulse'un Almanya'daki şarj koridorlarına bir bağlantı sağlanacak ve bu, şirketin ağır vasıtalar için Avrupa çapında kapsamlı bir EV şarj altyapısı ağı kurma hedefi açısından önemli bir adım olacak.

“AĞIR VASITALARIN ELEKTRİKLİYE GEÇMELERİ İÇİN ALTYAPIYA İHTİYAÇ VAR”

Satın almayla ilgili açıklama yapan bp puls Avrupa genel müdürü Stefan von Dobschuetz, “Filo operatörlerinin elektriğe geçmeyi düşünmeleri için, kendilerini destekleyecek altyapının mevcut olduğundan emin olmaları gerekiyor. Bu nedenle, elektrikli araçlara geçiş yapan ağır vasıta operatörlerinin değişen ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken, Dover yakınlarındaki önemli bir bölgede araziyi güvence altına almaktan heyecan duyuyoruz” dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler