1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. BP’den elektrikli araç şarj şirketine 7 milyon dolar yatırım

BP’den elektrikli araç şarj şirketine 7 milyon dolar yatırım

İngiltere merkezli petrol şirketi BP, Amerikalı akıllı elektrikli araç (EV) şarj şirketi IoTecha'ya 7 milyon dolar yatırım yaptı.

BP’den elektrikli araç şarj şirketine 7 milyon dolar yatırım

Enerji Günlüğü - İngiltere merkezli petrol şirketi BP, Amerikalı akıllı elektrikli araç (EV) şarj şirketi IoTecha'ya 7 milyon dolar yatırım yaptı.

2030 yılına kadar dünya genelinde 70 binden fazla elektrikli araç şarj noktası kurmayı hedefleyen İngiltere merkezli petrol ve doğal gaz şirketi BP, Amerikan akıllı elektrikli araç (EV) şarj şirketi IoTecha'ya 7 milyon dolar yatırım yaptığını açıkladı. 

BP'nin geleceğin mobilite ve çözümleri Kıdemli Başkan Yardımcısı Richard Bartlett yaptığı açıklamada, “IoTecha, elektrifikasyona yönelik trendin ön saflarında yer alıyor ve benzersiz teknolojileri, maliyet ve enerji tasarrufu sağlamak için EV şarjını akıllı bağlantı ile birleştiriyor. EV'lere olan talep artmaya devam ederken, EV şarj noktası hedeflerimizi desteklemek için IoTecha'nın bp'nin daha geniş EV altyapısıyla nasıl bağlantı kurabileceğini keşfetmekten heyecan duyuyoruz” dedi.

IoTecha, elektrikli araç şarj cihazlarını elektrik şebekesine bağlamak için Nesnelerin İnterneti'ni (IoT) kullanarak “kullanımı kolay” bir teknoloji sağlıyor. Şirket, otomasyon ve ödemeler yoluyla süreci optimize ediyor ve müşterilere maliyet tasarrufu sağlıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler