1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BP’den Meksika Körfezi petrol sızıntısı için yeni bir ödeme daha

BP’den Meksika Körfezi petrol sızıntısı için yeni bir ödeme daha

Enerji Günlüğü - İngiliz petrol şirketi BP, 2010 yılında Meksika Körfezi bölgesinde yaşanan petrol sızıntısı nedeniyle 1,7 milyar dolar daha ödeme...

BP’den Meksika Körfezi petrol sızıntısı için yeni bir ödeme daha

Enerji Günlüğü - İngiliz petrol şirketi BP, 2010 yılında Meksika Körfezi bölgesinde yaşanan petrol sızıntısı nedeniyle 1,7 milyar dolar daha ödeme yapacak.

Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden İngiliz British Petroleum (BP), 2010’da Amerika Birleşik Devletleri’nin Meksika Körfezi bölgesinde yaşanan petrol sızıntısı nedeniyle yeni bir ödeme daha yapacağını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, Amerikan mahkemesinde görülen davada varılan anlaşma kapsamında, şirketin 1,7 milyar dolar daha ödeme yapacağı, bunun da firmanın 2017 dördüncü çeyrek bilançosuna yansıtılacağı belirtildi.

Açıklamanın ardından, şirketin New York borsasında işlem gören hisse başına değeri yüzde 3,1 kayıpla 42,53 dolara kadar geriledi. BP, Meksika Körfezi kıyılarının temizlenmesi, yerel işletme sahiplerinin zararlarının karşılanması ve federal hükümete ödeyeceği cezaların toplamı ise yaklaşık 25 milyar doları buluyor.

2010 yılında şirkete ait Deepwater Horizon isimli petrol platformunda yaşanan kaza sonrası 4,9 milyon varil petrol 87 gün boyunca denize sızmış ve 11 BP çalışanı hayatını kaybetmişti. Bu olay tarihin en büyük çevre felaketlerinden biri olarak tanımlanmıştı.

BP MEKSİKA KÖRFEZİ’NDEKİ SIZINTI İÇİN REKOR TAZMİNAT ÖDEYECEK

BP'Yİ YENİ CEZALAR BEKLİYOR

Önceki ve Sonraki Haberler