1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BP`den Mısır`da ikinci doğalgaz keşfi

BP`den Mısır`da ikinci doğalgaz keşfi

Enerji Günlüğü - BP, Mısır'ın Güney Nil Deltası açıklarında ikinci bir doğalgaz keşfi daha yaptığını açıkladı.İngiliz enerji şirketi BP dün...

BP`den Mısır`da ikinci doğalgaz keşfi

Enerji Günlüğü - BP, Mısır'ın Güney Nil Deltası açıklarında ikinci bir doğalgaz keşfi daha yaptığını açıkladı.

İngiliz enerji şirketi BP dün yaptığı açıklamada, Salamat lisans alanından sonra Mısır'ın Güney Nil Deltası açıklarında Atoll-1 adı verilen derin deniz keşif kuyusunda yeni bir petrol keşfi yaptığını duyurdu.

Açıklamada, 6. Nesil yarı batabilen Maersk Discoverer adı verilen petrol platform ile yapılan sondaj çalışmasında Kuzey Damietta açıkdeniz ruhsat alanında 6 bin 400 metrelik derinlikte Oligosen jeolojik dönemine ait yüksek kaliteli kumtaşlarında 50 metrelik bir gaz payına ulaşıldığı ifade edildi.

BP Grubu İcra Kurulu Başkanı Bob Dudley yapılan keşifle ilgili olarak Atoll-1 kuyusundaki başarılarının Nil Deltası’nın dünya klasında kaliteye sahip bir gaz havzası olduğu yolundaki güvenlerini artırmış olduğunu ifade ederek, “Salamat lisans alanından sonra bu ikinci önemli keşfimiz oldu. Alanda tahminlere göre 5 trilyon kübik fiti aşan bir gaz rezervi var. Bu keşifle, BP’nin Batı Nil Deltası projesinden sonraki muhtemel en büyük projesine olumlu bir başlangıç yaptık” şeklinde konuştu.

Mısır’ın Damietta şehrinin 80 km kuzeyinde bulunan Atoll-1 kuyusu, 923 metrelik bir derinlikte kazıldı. Kuyu, 2013 yılında gaz keşfedilen Salamat gaz yatağının 15 kilometre güneyinde ve başka bir açık deniz gaz yatağı olan Temsah’ın 45 kilometre kuzeybatısında bulunuyor.

BP'nin Nil Deltası'nda sahip olduğu petrol sahalarında 5 trilyon metreküp'ün üzerinde doğalgaz rezervi olduğu tahmin ediliyor.

BP, geçtiğimiz hafta Rusya enerji şirketi DEA ile ortaklaşa Mısır enerjisine 12 milyar dolar değerinde enerji yatırımı için anlaşma imzaladıklarını belirtmişti.

BP VE DEA'DAN MISIR ENERJİSİNE DEV YATIRIM

Önceki ve Sonraki Haberler