1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. bp’den yeşil hidrojen üretimi için iddialı ortaklık

bp’den yeşil hidrojen üretimi için iddialı ortaklık

İngiltere merkezli enerji şirketi bp, Avustralya'da 26 bin MW ile Dünyanın en büyük yenilenebilir ve yeşil hidrojen enerji merkezlerinden birini yönetecek ve işletecek.

bp’den yeşil hidrojen üretimi için iddialı ortaklık

Enerji Günlüğü - bp, %40,5 hisse satın aldığı Avustralya’daki yenilenebilir enerji projesi ile dünyanın en büyük yeşil hidrojen üreticilerinden biri haline gelecek.

İngiltere merkezli enerji şirketi bp Plc, Avustralya'da bir yenilenebilir enerji projesinin yüzde 40,5 hissesini satın aldı ve projenin işletmecisi oldu.  Avustralya'da alınan Asya Yenilenebilir Enerji Merkezi (AREH) projesi BP'yi dünyanın en büyük yeşil hidrojen üreticilerinden biri haline getirecek. 

AREH, Batı Avustralya'da 26 bin MW büyüklüğünde rüzgar ve güneş enerjisi kapasitesi geliştirecek ve bunu 1,6 milyon ton yeşil hidrojen veya 9 milyon ton amonyak üretiminde kullanacak. 

BAŞKA PROJELERE DE YATIRIM YAPILACAK

Projenin dünyanın en büyük “yeşil” hidrojen üretimine sahip olma potansiyeline sahip olduğunu belirten BP yetkilileri, proje için ne kadar ödeme yaptıklarınıysa paylaşmadı. 

2050’ye kadar global enerjinin %10 ile %15’inin hidrojen içermesini bekleyen BP’nin, bu alandaki fırsatları değerlendirmek adına başka hidrojen ve amonyak tesislerine yatırım yapmayı da değerlendirdiği belirtiliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler