1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BP’nin havalimanı varlıklarının THY Opet’e devrine rekabet izni çıktı

BP’nin havalimanı varlıklarının THY Opet’e devrine rekabet izni çıktı

Rekabet Kurulu, 3 havalimanındaki BP Petrolleri’ne ait katılım payı ve bağlantılı varlıkların, THY Opet tarafından devralınması işlemine izin verdi.

BP’nin havalimanı varlıklarının THY Opet’e devrine rekabet izni çıktı

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurulu Antalya, İzmir ve Bodrum Milas havalimanlarıyla ilgili BP Petrolleri’ne ait katılım payı ve bağlantılı varlıkların, THY Opet tarafından ön alım hakkının kullanılması suretiyle devralınması işlemine izin verdi. 

Rekabet Kurulu 23-58/1131-405 sayılı ve 14 Aralık 2023 tarihli kararıyla; Antalya, İzmir ve Bodrum Milas havalimanlarıyla ilgili BP Petrolleri AŞ’ye ait katılım payı ve bağlantılı varlıkların, THY Opet Havacılık Yakıtları AŞ tarafından ön alım hakkının kullanılması suretiyle devralınması işlemine izin verdi. 

Londra merkezli Shell Company Of Türkiye Limited Türkiye Şubesi, THY Opet Havacılık Yakıtları AŞ ve BP Petrolleri AŞ ile Antalya Havalimanı, Bodrum-Milas Havalimanı ve İzmir Adnan Menderes Havalimanını kapsayan Türk Hava Meydanlarında Depolama ve Uçaklara Yakıt İkmali İçin Ortak Havacılık Operasyon Sözleşmesi imzalamışlardı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler