1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BP'nin karı düştü

BP'nin karı düştü

Enerji Günlüğü - İngiltere merkezli enerji şirketi BP'nin karı yılın ikinci çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 40 oranında düştü.Düşük petrol...

BP'nin karı düştü

Enerji Günlüğü - İngiltere merkezli enerji şirketi BP'nin karı yılın ikinci çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 40 oranında düştü.

Düşük petrol fiyatları ve gerileyen rafineri kâr marjları dünyanın büyük enerji şirketlerinin karlarını törpülemeye devam ediyor. BP'nin net kârı ikinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40'ın üzerinde gerileyerek 720 milyon Dolar oldu. BP'nin geçen yılın 2. çeyreğinde net karı 1,3 milyar Dolar idi.

Şirketin karına ilişkin beklentiler 840 milyon Dolar idi. 

Şirketin rafineri marjı ise ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 30'a yakın gerileyerek 13.8 Dolar ile son altı yılın en düşük düzeyine indi.

Şirket maliyet azaltma önlemlerine devam ederek tüm yıllık sermaye harcamaları tahminini daha önce açıkladığı 17 milyar dolarlık hedefin altına indirdi.

BP CEO'su Bob Dudley, önümüzdeki süreçte de faaliyet ortamının zorlayıcı olmasını beklediklerini belirterek, çevresel konulara hassasiyetlerini arttıracaklarını ve önümüzdeki yılın sonuna kadar günde 500 bin varil petrole eşdeğer kapasiteli güçlü boru hattı projeleri geliştireceklerini kaydetti.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler