1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Brent petrolünde fiyat 91 doların üzerini gördü

Brent petrolünde fiyat 91 doların üzerini gördü

Petrol fiyatları jeopolitik gerilimler ve OPEC+'nın üretim kesintileri yılın ilk yarısında devam ettireceği açıklamaları nedeniyle yükselişini sürdürerek 91 dolar/varilin üzerine çıktı. 

Brent petrolünde fiyat 91 doların üzerini gördü

Enerji Günlüğü - Brent ham petrolü Ekim ayından bu yana ilk kez 90 doları geçerek 91 dolar/varilin üzerine çıktı. 

Vadeli ham petrol kontratları, artan jeopolitik riskler ve OPEC + üretim kesintileri nedeniyle arz endişeleriyle Ekim ayından bu yana en yüksek seviyelerinde işlem görmeye devam ediyor. ICE'de Haziran vadeli Brent petrolünün varil fiyatı 91 doların üzerine çıktı. Bu sabah Brent petrolü düne göre 41 cent artışla 91,06 dolardan işlem görüyor. Batı Teksas petrolü de 23 cent artışla 86,82 dolarda. 

İRAN - İSRAİL GERGİNLİĞİ FİYATLARA DESTEK VERDİ

İran'ın İsrailli diplomatlara yönelik artan saldırı tehditleri nedeniyle dünyanın dört bir yanındaki İsrail elçiliklerinin yüksek alarm durumuna geçirildiğine dair haberler petrol fiyatlarına destek verdi. OPEC'in üçüncü büyük üreticisi olan İran, Pazartesi günü üst düzey İranlı askeri personelin ölümüne yol açan Şam saldırısı nedeniyle İsrail'den intikam alma sözü verdi.  

ABD’NİN UKRAYNA AÇIKLAMARI DA FİYATLARA DESTEK VERDİ

Petrol fiyatında yukarı hareket, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Ukrayna'nın NATO'ya eninde sonunda katılacağını ve üye ülkeler arasında Ukrayna'ya yönelik desteğin "kaya gibi sağlam" olduğunu söylemesiniden de destek aldı.  

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler