1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Brent petrolünün fiyatı 110 doları aştı

Brent petrolünün fiyatı 110 doları aştı

Brent petrolünün varil fiyatı Rus petrolünü satın almamaya yönelik eğilim nedeniyle bugün yüzde 6’nın üzerinde artarak 111,5 dolar/varile yaklaştı.

Brent petrolünün fiyatı 110 doları aştı

Enerji Günlüğü - Küresel petrol fiyatları, Rusya petrolünün alınmak istenmemesi nedeniyle artarak 110 dolar/varili aştı. 

Rusya'nın Ukrayna’yı işgali ardından devreye sokulan yaptırımların petrol ve gaz ihracatını dışarıda tutmasına rağmen petrol fiyatları hızlı yükselişini sürdürüyor. Bankaların Rusya'dan petrol ve gazın da aralarında olduğu emtiaların alımına kredi sağlamayı durdurmaları nedeniyle Rus petrolünü satın alma konusunda yaşanan isteksizliğin tetiklediği fiyat artışları bugün yüzde 6’nın üzerinde gerçekleşti. Böylece Brent petrolünün varil fiyatı 111,5 dolara yaklaşırken, Amerikan Batı Teksas petrolünün (WTI) varil fiyatı da 109 doları aştı.

RUSYA DÜNYANIN EN BÜYÜK PETROL İHRACATÇISI

Singapur merkezli çok uluslu emtia ticareti şirketi Trafigura dün varil başına 18 dolar indirimle Rus petrolü satacak kimseyi bulamamıştı. 

IEA verilerine göre, Rusya dünyanın en büyük üçüncü petrol üreticisi ve en büyük petrol ihracatçısı konumunda bulunuyor. Rusya'nın günlük 5 milyon varil ham petrol ihracatı küresel ticaretin yüzde 12'sini oluşturuyor.

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler