1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Brezilya ilk defa güneş enerjisi ihalesi yaptı

Brezilya ilk defa güneş enerjisi ihalesi yaptı

Enerji Günlüğü – Brezilya hükümeti 31 adet güneş enerji santrali ihalesi verdi.Son yıllarda yaşanan ekonomik kriz ile enerji fiyatlarındaki rekor artış...

Brezilya ilk defa güneş enerjisi ihalesi yaptı

Enerji Günlüğü – Brezilya hükümeti 31 adet güneş enerji santrali ihalesi verdi.

Son yıllarda yaşanan ekonomik kriz ile enerji fiyatlarındaki rekor artış nedeniyle farklı projelere yönelen Brezilya, geçtiğimiz hafta düzenlenen ihalede 31 adet güneş enerji santrali için yatırımcılarla anlaştı. Böylelikle Brezilya hükümeti ilk defa güneş enerjisini satışa sunmuş oldu. Brezilya bu ihaleler ile güneş enerjisinden 1,048 MW elektrik üretmeyi planlıyor.

Günde 4,25 ile 6 saat arasında güneş toplama oranıyla dünyanın en çok güneş yüzü gören ülkesi olan

Brezilya’nın güneş enerjisi açılımı, elektrik piyasasında fiyatları düşürecek. Güneş enerjisiyle su ısıtmada Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra dünyada ikinci sırada olan Brezilya, elektrik enerjisi için kilometre taşı olan adımları attı.

İhalesi yapılan 31 Güneş Santrali’nin 14’ü Brezilya’nın Bahia eyaletinde kurulacak, geri kalan 17 adet santral ülkenin çeşitli bölgelerine dağıtılacak. Santrallerin 2017 yılının Ekim ayına kadar teslim edilmesi bekleniyor. Hükümet, sürdürülebilir projeler sayesinde 2023 yılında enerji üretiminde 3500 MW’a ulaşmayı hedefliyor.

Dünya’nın en gelişmiş güneş enerji santrallerine sahip olan Almanya, 8 milyon evin enerji ihtiyacını güneşten karşılarken, Çin ise güneş enerjisinden üretilen 21GW olan kapasiteyi 35 GW’a çıkartacaklarını açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler