1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Brezilya’da PV modül üretim tesisi kurulacak

Brezilya’da PV modül üretim tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Brezilyalı Pure Energy Generation şirketi Alagoas’ta kurmayı planladığı 40 MW kapasiteli PV modül üretim tesisi için onay aldı.Brezilya...

Brezilya’da PV modül üretim tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Brezilyalı Pure Energy Generation şirketi Alagoas’ta kurmayı planladığı 40 MW kapasiteli PV modül üretim tesisi için onay aldı.

Brezilya iletişim Dairesinden yapılan bir basın açıklamasına göre, Brezilya resmi Ekonomik ve Sosyal İlerleme Konseyi’nin olağan toplantısında Pure Energy Generation şirketinin 16 milyon 600 bin dolarlık tesisi inşa etmesi için vergi, kredi ve yerel teşvik programlarından yararlanması onaylandı. Tesis modül üretimi ve pazalama üzerinde odaklanacak.

İtalyan holding şirketi BMS Group ve İtalyan enerji hizmetleri şirketi Regran’ın Brezilya iştiraki olan Pure Energy Generation tesisi 10.2 hektarlık bir alanda kuracak. İlk etapta 40 MW kapasitede olacak olan tesis, kapasitesini 70 MW’a kadar çıkartabilecek ve 50’den fazla kişiye isdihdam yaratacak.

Aralık ayında Çinli şirket Hanergy de Brezilya’nın güney eyeleti Rio Grande do Sul’da ince film güneş paneli üretimi tesisi kurmayı planladığını duyurmuştu.

Geçen yıl Aralık ayında Pernambuco eyaletinde diğer elektrik üretim formlarına göre maliyetinin yüksek olduğu gerekçesi ile hiçbir güneş enerjisi projesine izin verilmezken, bu yılın başında 123 MW’lık güneş enerjisi projesine izin verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler