1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. BRICS ve ŞİÖ Zirvesinde enerji ele alınacak

BRICS ve ŞİÖ Zirvesinde enerji ele alınacak

Enerji Günlüğü - BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, Güney Afrika) ve Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesinde enerji konuları ele alınacak.Rusya...

BRICS ve ŞİÖ Zirvesinde enerji ele alınacak

Enerji Günlüğü - BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, Güney Afrika) ve Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesinde enerji konuları ele alınacak.

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Ufa'da düzenlenecek BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, Güney Afrika) ve Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesinde enerji konularının da ele alınacağını bildirdi.

Novak, zirvede enerji verimliliği açısından enerji konularının da gündeme geleceğinin planlandığını belirterek, " Bu konuda daha önce bazı çalışmalar yürütüldü, Meksika'da bakanlarımız daha önce bir araya geldi.Dünyada olup bitenlerin analizi, yeni verimli teknolojilerin tanıtılması gibi alanlarda tecrübelerimizin paylaşımının ilişkilerimizi geliştireceğimizi tahmin ediyoruz" dedi.

İran tarafıyla enerji konularının tartışılacağını da belirten Novak, İran'la sürekli diyalog içerisinde ve müzakere sürecinde olduklarını söyledi.

Rusya Nisan ayından beri BRICS başkanlığını yürütüyor. Rusya'nın başkanlık ettiği zirve, 8-9 Temmuz'da Ufa'da gerçekleştirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler