1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Brisa, 6’ncı kez Türkiye İklim Değişikliği Lideri

Brisa, 6’ncı kez Türkiye İklim Değişikliği Lideri

Brisa, İklim Değişikliği ve Su Programında Türkiye’de, Tedarik İlişkileri Değerlemesinde Global Liderlik Seviyesi’nde.

Brisa, 6’ncı kez Türkiye İklim Değişikliği Lideri

Enerji Günlüğü - Brisa, uluslararası çevresel raporlama platformu Karbon Saydamlık Projesi 2021’de (Carbon Disclosure Project-CDP) önceki yıllardaki başarısını devam ettirerek 6.kez Türkiye İklim Değişikliği Lideri ve 3.kez Su Lideri oldu. Tedarikçi İlişkileri Değerlemesi’nde (SER) ise, en prestijli seviye olan A seviyesinde yer alarak 2. kez Global Liderler arasında yer aldı.

Sabancı Holding ve Bridgestone Corporation iştiraki olan, Bridgestone ve Lassa markalarıyla Türkiye lastik pazarında faaliyet gösteren Brisa, İklim Değişikliği programı değerlemesinde 6. Kez, Su programı değerlemesinde ise 3. kez Türkiye liderleri arasında yer aldı. 

Dünya ortalamasının İklim Değişikliği Programları için B-, Su Programları için B olduğu CDP 2021 değerlemesinde, Brisa her iki alanda da A- alarak, dünya genelindeki %19’luk en başarılı grupta yer aldı. 

2019 yılında CDP’ye dahil edilen ve şirketlerin tedarikçilerini iklim değişikliğiyle mücadele sürecine ne kadar dahil ettiğini ölçen Tedarikçi İlişkileri Değerlemesi’nde (SER) ise, notu en prestijli seviye olan A oldu. Yönetişim, hedefler, değer zinciri emisyonları, tedarikçi katılım stratejileri gibi alanlardaki yüksek performansını gösteren bu skor ile Brisa, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sayılı şirketin bulunduğu Küresel Liderler listesinde yer aldı.

Brisa’nın bu başarısını değerlendiren Brisa CEO’su Haluk Kürkçü “Şirketimizin ortakları Bridgestone Corporation ve Sabancı Holding’in vizyonuyla sürdürülebilirliği kurum kültürümüzün ve dolayısıyla tüm faaliyetlerimizin ayrılmaz bir parçası olarak değerlendiriyoruz. 

Her yıl karbon emisyonunun ve atıkların azaltılması, enerji ve suyun verimli kullanılmasına yönelik somut aksiyonlarla sürdürülebilirlik performansımızı daha ileriye taşıyoruz. Bunun yanında paydaşlarımızı da sürdürülebilirlik yolculuğumuza dahil ediyor; hammadde tedarik ve sevkiyat süreçlerimizde ya da bayilerimiz kanalıyla neden olduğumuz dolaylı emisyonlarda da sürekli takip ve iyileştirmeler yapıyoruz. 

Ayrıca stratejik hedeflerimiz kapsamında tedarik zincirimizi yerelleştirme çalışmalarımız da devam ediyor. Brisa olarak tüm bu çabalarımızla bir kez daha kazandığımız ulusal ve global liderlikten gurur ve mutluluk duyuyorum. Gönülden bir yaklaşımla çözümün bir parçasıyız ve kararlılıkla sürdürülebilir geleceğe yatırım yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler