1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. British Gas'a 9,5 milyon sterlin hatalı fatura cezası

British Gas'a 9,5 milyon sterlin hatalı fatura cezası

Enerji Günlüğü - İngiliz doğal gaz şirketi British Gas, müşterilerine gönderdiği hatalı ve gecikmeli faturalar nedeniyle 9.5 milyon sterlin para cezası...

British Gas'a 9,5 milyon sterlin hatalı fatura cezası

Enerji Günlüğü - İngiliz doğal gaz şirketi British Gas, müşterilerine gönderdiği hatalı ve gecikmeli faturalar nedeniyle 9.5 milyon sterlin para cezası ödeyecek.

İngiltere Enerji Düzenleme Kurumu Ofgem, İngiliz gaz dağıtım şirketi British Gas'a 2014 yılında yeni bir bilgisayar sistemine geçmesinin ardından başlayan gaz faturalarındaki gecikmeler ve hatalar nedeniyle 9,5 milyon sterlin ödemesine karar verildiğini bildirdi.

Açıklamaya göre, British Gas ortaya çıkan sorun karşısında müşterilerini yeterince koruyamadı ve şirketin yaklaşık iki yıldır yaptığı hatalar nedeniyle 6 bine yakın abonesi zarar gördü. 

Ofgem Başkanı Dermot Nolan, şirkete gönderilen cezanın tüm enerji şirketlerine müşterilerine her koşul altında adil davranmaları gerektiği konusunda güçlü bir hatırlatma olduğunu kaydetti. 

İngiliz enerji şirketi Centrica'nın bağlı ortaklığı olan British Gas ise yaptığı açıklamada müşterilerine ve finans sağlayıcısı Money Advice Trust'a 9.5 milyon sterlin ödeme konusunda anlaşmaya vardığını bildirdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler