1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. BTC Boru Hattı çocukları sanatla buluştu

BTC Boru Hattı çocukları sanatla buluştu

Enerji Günlüğü - BTC Boru Hattı güzergahının “sanatçı çocukları”, 6-7 Ekim’de Ankara’da ressamlarla tanışıp, sanat galerilerini gezdi ve canlı...

BTC Boru Hattı çocukları sanatla buluştu

Enerji Günlüğü - BTC Boru Hattı güzergahının “sanatçı çocukları”, 6-7 Ekim’de Ankara’da ressamlarla tanışıp, sanat galerilerini gezdi ve canlı sahne performansları izleme fırsatı buldu.

BTC Boru Hattı güzergahındaki köylerde yaşayan ve boru hattı ile güvenli yaşam eğitimleri kapsamında düzenlenen bir resim yarışmasında dereceye giren ilk öğretim öğrencileri,6-7 Ekim tarihlerinde Ankara’da Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı Şirketi (BTC Şti.) ve boru hattının Türkiye bölümünün işletiminden sorumlu Botaş International Limited (BIL) ev sahipliğinde, kendileri için organize edilen çeşitli sanatsal ve kültürel etkinliklere katıldılar.

Boru hattı güzergahında 10 ile bağlı farklı köy okullarından gelen 10 öğrencinin unutamayacakları iki günlük etkinlik, deneyimli ressamlarla Cer Modern’de gerçekleştirilen canlı resim atölyesi ile 6 Ekim 2013 tarihinde başladı.Konuk öğrenciler ve velileri, rehberler eşliğinde çeşitli objelerin sanat eserine dönüştürüldüğü atölyeleri ve Cer Modern Müzesi’ni gezdiler. Ardından konferans salonunda 15 yıldır Türkiye’de 1,5 milyon çocuğa trafik eğitimi verilmesine aracılık eden BTC boru hattının ana ortağı, BP’nin sponsorluğunda çalışmalarını yürüten Türkiye Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu’nun "Konuşan Trafik" adlı oyununu izlediler. Çocuklar, aynı gün içerisinde Aqua Vega adlı dev akvaryumu da gezme fırsatı yakaladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı makamında ziyaret ederek yapmış oldukları resimlerden bir tanesini anı olarak sunan çocuklar daha sonra düzenlenen Anıtkabir ziyareti sonrasında, oyunlar eşliğinde, deneyler yaptıkları, bilim ve onun ürünü teknolojileri yakından tanıma şansı yakaladıkları Feza Gürsoy Bilim Parkı’nı ziyaret ettiler.

BP Türkiye Başkan Yardımcısı Hakan Türker, düzenlenen etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada “BTC Şirketi, 10 yıldır boru hattı güzergahında yaşayan insanların sosyal ve ekonomik yönden kalkınmasına verdiği destekler yanında, geleceğin yetişkinleri olacak çocuklarımızın çeşitli sanatsal ve kültürel faaliyetlerle de kendilerini geliştirmelerine daha fazla destek vermeye başlamıştır. 10 farklı ilimizden, büyük çoğunluğu uçakla seyahat ederek Ankara’ya ilk defa gelen çocuklarımız, birbirleriyle tanışarak arkadaşlık kurdular, sanat galerisi ve kültürel mekanları gezdiler, ressamlarla tanışarak, tiyatro, resim ve benzeri canlı performansları izleyip eğlenceli vakit geçirdiler. Yaşam boyu anımsayacakları bu güzel anılarla Ankara’dan ayrılan çocukların, güzel sanatlara olan ilgi ve isteklerinin canlı tutulması ve gelecekte de resim ve güzel sanatlarla ilgili çalışmalar içine girmesi bizlerin en büyük arzusudur. BTC Şirketi olarak böylesi anlamlı bir etkinliğin içinde yer almaktan duyduğumuz mutluluğu ifade etmek istiyorum” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler