1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BTC’ye etkin yönetim ödülü

BTC’ye etkin yönetim ödülü

Enerji Günlüğü - BTC Şirketi, “Sektörler Arası İşbirliğine Dayalı İstihdamı Geliştirme ve Girişimciliği Destekleme Projesi” ile Avrupa KSS Ödül...

BTC’ye etkin yönetim ödülü

Enerji Günlüğü - BTC Şirketi, “Sektörler Arası İşbirliğine Dayalı İstihdamı Geliştirme ve Girişimciliği Destekleme Projesi” ile Avrupa KSS Ödül Programı Türkiye’de etkin yönetim kategorisinde birinci oldu. Proje, BTC boru hattı güzergâhında girişimciliğin desteklenmesi, istihdamın artırılması ve bölgesel kalkınmanın sağlanmasını amaçlıyor.

Birincilik ödülünü BP Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Murat LeCompte ve BTC Şirketi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Şükran Çağlayan Mumcu aldı. Proje hakkında bilgi veren Mumcu,“Projeyle, yerel kapasiteyi geliştirerek, Adana ve Osmaniye’de Ceyhan, Yumurtalık, Kadirli ve Osmaniye merkez ilçeleri öncelikli olmak üzere bölgede yaşayan işsiz gençlerin ve mevcut işletmelerin İŞKUR ve KOSGEB hizmetlerinden daha fazla ve etkin şekilde yararlanmasını hedefledik. Proje’de BTC Şirketi’nin toplam katkısı 2 milyon ABD dolarını geçti. Bu projenin en önemli çıktısı Ceyhan İş Geliştirme Merkezi (CEYGEM) oldu” diye konuştu.

CEYGEM PROJESİ’NDE ULAŞILAN SONUÇLAR

l0 level1 lfo1>-          1.672 kişiye kariyer becerileri eğitimi verildi.

l0 level1 lfo1>-          Proje kapsamında mesleki eğitime katılan 604 kişinin %52’si kadınlardan oluşuyor.

l0 level1 lfo1>-          Toplam istihdam edilenlerin sayısı 578  kişiye ulaştı.

l0 level1 lfo1>-          “Uygulamalı Girişimcilik” eğitimi alan 140 kişinin 38’i iş planı geliştirdi ve 16’sı KOSGEB’in ‘yeni girişimci’ desteklerinden yararlanarak kendi işini kurdu. 

l0 level1 lfo1>-          83 KOBİ ile eğitim, danışmanlık ve analiz çalışmaları yapıldı ve 26’sı KOSGEB’in çeşitli desteklerinden faydalandı.

l0 level1 lfo1>-          Ceyhan Ticaret Odası bünyesinde kurulan ve daha sonra KOSGEB temsilciliğine dönüşen ‘Sinerji Odağı’ sayesinde KOSGEB veri tabanına kayıtlı Ceyhanlı KOBİ sayısı  852‘ye ulaştı.

l0 level1 lfo1>-          KOSGEB’in  düşük faizli kredilerinden yararlanan Ceyhanlı firma sayısı 7’den 226’ya yükseldi  ve kullanılan düşük faizli kredi toplamı ise  6.114.660 TL’ye ulaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler