1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bu kış doğal gaz sıkıntısı yaşanmayacak

Bu kış doğal gaz sıkıntısı yaşanmayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğal gazda kışa hazırlıklı girildiğini ve arz güvenliği ile ilgili sıkıntı öngörmediklerini açıkladı.

Bu kış doğal gaz sıkıntısı yaşanmayacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Silivri Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi’nde yaptığı açıklamada bu kış doğal gazda arz güvenliği açısından herhangi bir sıkıntının öngörülmediğini vurgulayarak, “Bugün itibariyle bu depoda yüzde 100 doluluk oranına sahibiz. Dolayısıyla kışa son derece hazır giriyoruz. Burayı daha geliştirmek istiyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde yeni projemiz buradaki kapasiteyi 5.6 milyar metreküpe geliştirecek şekilde bir proje üzerinde çalışıyoruz” dedi. Tesiste mevcut durumda, 4.6 milyar metreküp doğal gaz depolanıyor. 

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK DOĞAL GAZ YERALTI DEPOSU

Tesisin son teknoloji ve çevreci sistemlerle donatıldığına dikkat çeken Bakan Bayraktar, “Burası aynı zamanda son derece çevreci bir tesis. Enerjisinin tamamını yenilenebilir enerjiden karşılayan tesisimize, önümüzdeki süreçte yeni bir ilave yatırım yaparak rüzgar tribünüyle kapasitesini daha da arttıracağız. Dolayısıyla hem çevredeki uygulamalarıyla hem de enerjisini karbonsuz, yenilenebilir enerjiden karşılaması noktasında Avrupa’da örnek bir tesis. Aynı zamanda denizde depolama kapasitesi yönüyle de Avrupa'nın en büyük doğalgaz yeraltı deposu” dedi.