1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bu kış doğalgaz sıkıntısı yaşanır mı?

Bu kış doğalgaz sıkıntısı yaşanır mı?

Enerji Günlüğü - GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan, önümüzdeki dönemde ağır kış koşulları beklense de, konut ve sanayide doğalgaz kesintisine yol açacak...

Bu kış doğalgaz sıkıntısı yaşanır mı?

Enerji Günlüğü - GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan, önümüzdeki dönemde ağır kış koşulları beklense de, konut ve sanayide doğalgaz kesintisine yol açacak bir ortam oluşmasını beklemediklerini söyledi.

Türkiye önümüzdeki dönemde doğalgaz sıkıntısı çeker mi? Bu soruyu, Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR) Başkanı ve Aksa Doğal Gaz CEO'su Yaşar Arslan'a sorduk. Bu yıl ağır kış koşullarının yaşanabileceğine ilişin bir beklenti bulunduğunu ifade eden Yaşar Arslan, "Eğer tüm ülke çapında hava sıcaklığı 10 gün süreyle kesintisiz ve yaygın şekilde 5 derecenin altında seyrederse enerji santrallerine giden doğalgazda kısıntı ya da kesinti yapılacaktır. Bu sayede şebekedeki gaz arzı yeterli olabiliyor. Yani santrallerin bir bölümünü kısıntıya soktuğunuzda şebekedeki gaz şehir ve sanayi tüketimlerine yetecektir" dedi.

BEKLENEN SOĞUK, TÜM ÜLKEYİ KAPLAMAYACAK

Doğalgaz sektöründeki oyuncular olarak Meteorolojik verileri düzenli şekilde takip ettiklerini belirten Yaşar Arslan şunları söyledi:

"Üç aylık dönemler halinde Meteoroloji'den veri alıyoruz. Ama üç aylık bu veriler ileriye yönelik tahminler açısından çok sağlıklı olmuyor. 15 günlük veriler daha iyi netice veriyor. Şu anda gözüken bir sert kış yok önümüzde. Ama Türkiye büyük bir ülke. Batısı, Doğusu, Kuzeyi, Güneyi olarak tüm ülkeye yayılmış bir sert soğuk beklenmiyor. Şu anda görüldüğü kadarıyla gelecek bir soğuk hava kütlesi var. Ama bu, batı ve güneyi etkilemeyecek durumda."

Mehmet KARA

Önceki ve Sonraki Haberler