1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Budak: Elektrikte TRT payı tamamen kalksın

Budak: Elektrikte TRT payı tamamen kalksın

Enerji Günlüğü - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, sadece sanayi için kaldırılması planlanan elektrikte TRT payının tamamen kalması...

Budak: Elektrikte TRT payı tamamen kalksın

Enerji Günlüğü - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, sadece sanayi için kaldırılması planlanan elektrikte TRT payının tamamen kalması gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, sanayi üretiminin desteklenmesi kapsamında elektrik bedellerindeki TRT payının kaldırılmasını “makyaj” olarak değerlendirerek, “Elektrikte TRT payı sadece sanayi için değil, tamamen kaldırılmalıdır. Bu yapılmayacaksa sanayi sektörü ile birlikte böylesi bir durgunluk döneminde hiç olmazsa turizm ve tarım sektörü ile esnafımızdan da TRT payı alınmasın” dedi. 

TRT'nin bu yüzde 2'lik paya ihtiyacı olmadığını ve iyi reklam geliri olduğuna dikkat çeken Budak, TRT iyi yönetilmeli ve kendi kaynakları ile faaliyetlerini sürdürebilmeli, hatta kara geçebilmelidir. TRT yönetiminin beceriksizliğinin bedelini 80 milyon ödüyor. TRT iyi yönetilsin, bu yüzde 2’lik pay tamamen kalksın.” ifadesini kullandı.

Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda sanayi üretiminin geliştirilmesi ile ilgili tasarıda TRT payı ile ilgili düzenlemesi planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler