1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Bugün Dünya Rüzgar Günü!

Bugün Dünya Rüzgar Günü!

Enerji Günlüğü - Dünya Rüzgar Günü, her yıl 15 Haziran'da dünya çapında çeşitli organizasyonlar ile kutlanıyor.Küresel Rüzgar Enerjisi Konseyi (GWEC)...

Bugün Dünya Rüzgar Günü!

Enerji Günlüğü - Dünya Rüzgar Günü, her yıl 15 Haziran'da dünya çapında çeşitli organizasyonlar ile kutlanıyor.

Küresel Rüzgar Enerjisi Konseyi (GWEC) tarafından yapılan basın açıklamasında, İklim Zirvesi’nin Aralık 2015’de Paris’de gerçekleştirilmesi planlanırken, 15 Haziran Dünya Rüzgar Günü’nütemiz, güvenilir vedüşük maliyetli enerjiye dönüş yapan çok sayıda şirket ile birlikte kutlamaya hazırlanmakta oldukları belirtildi.

Açıklamada, Dünya Rüzgar Günü’nde, rüzgar enerjisinin enerji sistemlerimizi yeniden şekillendirmesi, rüzgarın gücü ve sağladığı imkanlar, ekonomimizi karbon gazından arındırıp iş hacminin büyümesinin sağlanması konuları ele alındığı ifade edildi.

Açıklamada şunlar belirtildi:

Rüzgar enerjisi bugün baş rol oynamakta olup, 2014 yılında 100 milyar dolarlık yatırım ile dünyada en hızlı büyüyen endüstriyel sektördür. Bu da rüzgar enerjisinin çevresel ve sosyal anlamdaki duyarlılığının yanısıra maliyet rekabetini de beraberinde getirdiğini gösteriyor. Dünya pazarlarında artarak ilerlemekte olan Onshore rüzgar enerjisi, geleneksel enerji kaynaklarından şimdi çok daha ucuzdur.

Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği vekil CEO’su Malgosia BARTOSIK, Rüzgar enerjisinin, güvenli ve istikrarlı enerji kaynağı olması dolayısıyla büyük ölçekli fabrika, operasyon ve veri merkezlerinin enerji ihtiyacına çok uygun çözümler oluşturduğunu ifade etmektedir.

Bu ayın başlarında İsveçli mobilya devi IKEA’nın elde ettiği bir milyar € karlılığını güneş ve rüzgar enerjisi ile ilişkilendirerek açıkladığını belirten Bartosık, “BMW, General Motors, Nissan, Honda, CEMEX, Heineken, LEGO, IKEA, Facebook, Google, Amazon, Microsoft ve Apple gibi diğer dünya devi markalar da rüzgar enerjisini kullanarak, karlılıklarını artırmaktadırlar. İklim değişikliği, beklenenden çok daha hızla gerçekleşmektedir. Fakat bu aynı zamanda yenilenebilir enerjiye geçiş anlamına gelmektedir.” Dedi.

Küresel Rüzgar Enerjisi Konseyi Genel Sekreteri Steve SAWYER, ‘Firmalar, teknolojik süreçler ve maliyetlerin düşüşü hakkında her geçen gün daha fazla farkındalığa sahip oluyorlar ve yatırım modelleri de hızla değişiyor’ dedi. Konu hakkındakigörüşlerini"IKEA gibi şirketler, diğer firmalar tarafından da takip edilebilecek,öncü niteliğinde çalışmalar yapan vefosil yakıtlara karşı duruş sergileyen örneklerdendir.’’ cümlesi ile tamamladı.

Önceki ve Sonraki Haberler