1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Buhar Enerji sera faaliyetleri için jeotermal kapasitesini arttıracak

Buhar Enerji sera faaliyetleri için jeotermal kapasitesini arttıracak

Buhar Enerji, Konya’nın Tuzlukçu ilçesinde yürüttüğü sera çalışmaları için 13 adet jeotermal sondaj kuyusu daha açacak.

Buhar Enerji sera faaliyetleri için jeotermal kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Buhar Enerji, Konya’nın Tuzlukçu ilçesinde yürüttüğü sera çalışmaları için 13 adet jeotermal sondaj kuyusu daha açacak.

Buhar Enerji Yatırım Tic. ve San. Ltd. Şti. Konya İli, Tuzlukçu İlçesi, Aşağı Mahalle’de bulunan sahada yürüttüğü jeotermal kaynak kullanımında kapasite artışı ve jeotermal kaynak arama faaliyeti planlıyor. 1800 hektarlık alanda gerçekleştirilmesi planlanan projenin değeri yaklaşık bir milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Ruhsat alanı içerisinde mevcut 5 adet jeotermal kaynak arama sondajı açılmış olup, 13 adet ilave jeotermal kaynak arama sondajı açılması planlanıyor. Ayrıca ruhsat alanı içerisinde 57.600 m2’lik kapalı alanda mevcut sera (toplam 5 kuyuya ait ısıl güç 3,7 MWe) bulunuyor. Sahadan çıkarılan jeotermal kaynak mevcut durumda serada kullanılıyor. Kapasite artışıyla birlikte toplam 109.855,25 m2 alan ve 13 adet kuyu (9,62 MWe) ilavesi olacak. Mevcut ve kapasite artışıyla birlikte nihai olarak 400.000 m2’lik kapalı alanda seracılık (13,32 MWe) faaliyeti yapılacak. Sera faaliyeti Buhar Enerji şirketine bağlı olan alt grup şirketi Dodomates Seracılık San. A.Ş tarafından işletilecek.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler