1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Bulgaristan akaryakıtta rekabet ve adil fiyat için kamu şirketi kuracak

Bulgaristan akaryakıtta rekabet ve adil fiyat için kamu şirketi kuracak

Bulgaristan, ülke genelinde petrol ve akaryakıt rezervlerini yönetmek ve benzin dolum istasyonları kurmak için bir kamu şirketi kurmayı planlıyor. 

Bulgaristan akaryakıtta rekabet ve adil fiyat için kamu şirketi kuracak

Enerji Günlüğü - Bulgaristan, ülke genelinde petrol ve akaryakıt rezervlerini yönetmek ve benzin dolum istasyonları kurmak için bir kamu şirketi kurmayı planlıyor. 

Bulgaristan hükümeti, rekabeti artırmak ve tüketiciler için uygun fiyatlar sağlamak amacıyla ülke genelinde petrol ve yakıt rezervlerini yönetmek ve benzin dolum istasyonları kurmak için bir kamu şirketi kurmayı planladığını açıkladı.

Açıklama Bulgaristan Parlamentosu’nun Rus petrol şirketi Lukoil’in sahip olduğu ve Bulgaristan’ın en büyük petrol şirketi olan Lukoil Bulgaria’nın vergi kontrollerini arttırma kararının ardından geldi. Lukoil Bulgaristan'ın tek rafinerisi olan ve günde 190.000 varil petrol işleme kapasitesine sahip olan Neftochim Bourgas'ın sahibi ve işletmecisi. Lukoil ayrıca Bulgaristan genelinde 220'den fazla benzin dolum istasyonuna sahip.

Nisan ayında, Bulgaristan Rekabet Kurumu ülkedeki perakende yakıt fiyatlarının, küresel petrol fiyatının yaklaşık% 47 oranında düştüğü Mart ayında sadece ortalama % 11 oranında düştüğü gerekçesiyle 10 yakıt perakendecisine bir soruşturma başlatmış ancak yapılan soruşturmada aykırı bir durum tespit edilememişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler